Girona ordena retirar un cartell del Circ Raluy per "sexista"

L'alcaldessa, Marta Madrenas, justifica la decisió perquè es presenta les dones com "un producte eròtic"

circo-raluy

circo-raluy

1
Es llegeix en minuts
JOFRE SÁEZ / GIRONA

L’Ajuntament de Girona va ordenar al Circ Raluy la retirada «per sexistes» dels cartells promocionals de l’espectacle que realitzarà durant les Fires de Girona. En l’anunci apareixen en primer pla les germanes Niedziela i Emily Raluy amb  vestits curts i d’escot pronunciat. Totes dues duen sabates amb taló d’agulla. Les protagonistes del cartell van afirmar que són patinadores i vestien així per «comoditat».

L’alcaldessa Marta Madrenas va ordenar al circ la «retirada dels cartells publicitaris» no perquè anessin «més o menys nues», sinó perquè es presenti les dones com «un producte eròtic», ja que «en la imatge no duen a terme cap activitat relacionada amb el circ».

EL COS COM A RECLAM

Notícies relacionades

«Estem fent perdurar estereotips rebutjables, com és el cas d’utilitzar el cos de la dona com a reclam publicitari», va afegir.

L’alcaldessa va informar que havien contactat amb el circ amb l’objectiu de sol·licitar la retirada dels cartells, però que no el sancionarien: «Nosaltres no ho farem. El que volem és que s’iniciï el debat i la societat hi reflexioni». Portaveus del Circ Raluy van mostrar la seva sorpresa per la polèmica i van destacar que fa mesos que utilitzen aquests mateixos cartells en altres localitats sense problemes.