Mossos i bombers evacuen els passatgers d'un tren de la R-12 avariat entre Cervera i Sant Guim

El primer comboi entre Lleida i Cervera d'aquest dijous no ha pogut sortir per un altre incident mecànic

 

  / ARXIU / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra van haver d'evacuar dimecres a la nit 32 persones que viatjaven en un tren avariat de la línia de Rodalies R-12, que cobreix el trajecte entre Lleida i Barcelona. El comboi es va quedar parat entre les estacions de Cervera i Sant Guim de Freixenet (Segarra) per una avaria a la catenària.

L'incident va tenir lloc cap a les 21.45 hores, quan el tren es va quedar parat enmig d'un camp i Renfe va haver de demanar l'ajuda dels equips d'emergència perquè traslladessin els passatgers fins a la carretera més pròxima, on els esperava un autocar llogat per la companyia com a transport alternatiu.

TRAM DE VIA ÚNICA

L'avaria, que ha tingut lloc en un tram de via única, ha obligat a parar un altre tren que circulava en sentit contrari a l'estació de Calaf (Anoia). Els passatgers d'aquest comboi també van haver de ser traslladats en autocar fins a l'estació més pròxima. La circulació entre Cervera i Sant Guim de Freixenet s'ha restablert a les 6.15 hores d'aquest dijous.

Notícies relacionades

Paral·lelament, el primer tren de la R-12 entre Lleida i Cervera, que havia de sortir a les 6.21 hores amb una arribada prevista a Cervera a les 7.16, no ha sortit per una avaria mecànica al mateix comboi. Tampoc s'ha dut a terme el servei de Cervera (7.35 hores) a Lleida (8.28 hores), ja que aquest trajecte s'havia de cobrir amb el primer tren.

Renfe ha gestionat un servei alternatiu de transport per carretera.