Un grup de 'skaters' demana que no se'ls utilitzi d'"escombra" contra els manters

L'ajuntament va instal·lar al juliol una pista de patinatge al mercat de la Barceloneta

dcaminal34933145 barcelona 05 08 2016  barcelona   manteros y patinadores con160805194321

dcaminal34933145 barcelona 05 08 2016 barcelona manteros y patinadores con160805194321

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

Un grup d’uns 20 skaters van organitzar ahir a la tarda un mercat simbòlic a la pista de patinatge del passeig de Joan de Borbó per protestar per les actuacions municipals contra els manters. Recolzats per associacions reivindicatives com Tras la Manta, els patinadors van repartir octavilles on critiquen que l’Ajuntament de Barcelona utilitzi la imatge de l’skatepark per «netejar» la zona de manters, just en el mateix lloc on abans de mitjans de juliol els venedors ambulants il·legals tenien instal·lat un concorregut mercat.

    «No volem que aquesta nova pista transmeti la imatge guai de Barcelona, ni volem que sigui una escombra racista», van manifestar els membres del grup a través d’un comunicat en anglès, francès, castellà i català que ells mateixos van repartir entre els vianants, una mica sorpresos per la presència pròxima de diversos mossos. En la nota, el jove col·lectiu titllava aquesta pista de patinatge de ser «caríssima i inservible per a la gent del barri».

Notícies relacionades

    Tres agents es van acostar a una noia del grup, que va respondre a la presència policial amb un mal gest. Un dels mossos li va demanar que s’identifiqués, fet que va provocar un petit altercat que va resoldre amb mà esquerra un altre agent.

MERCAT DE SUPORT

Al cap d’uns minuts, els mossos es van allunyar i els patinadors van estendre quatre llençols a terra per emular un petit mercat top manta. Però en lloc de posar-hi a sobre bosses i ventalls, els van cobrir de samarretes, cartells i pancartes amb frases de suport als manters detinguts que estan a la Model. Mentrestant, a l’altra vorera del passeig, ja es començaven a veure manters nocturns venent ulleres de sol.