FESTES SOTA TENSIÓ A ALCANAR

Bous sota vigilància policial

Una trentena llarga d'agents són desplegats en els bous a la plaça a Alcanar per evitar noves agressions als antitaurins

icoy33885362 foto acn s lvia jard dos agents de la polici160514214341

icoy33885362 foto  acn   s lvia jard    dos agents de la polici160514214341
icoy33885368 foto  acn   s lvia jard    pla obert de les activi160514214334

/

2
Es llegeix en minuts
SÍLVIA BERBÍS / ALCANAR

Poques vegades, potser mai, uns bous a la plaça havien merescut el desplegament policial i mediàtic que van tenir els d’ahir a Alcanar. La presència anunciada d’activistes animalistes, després de l’agressió a dos d’ells a la plaça de Mas de Barberans 15 dies enrere, va situar aquest enclavament taurí de les festes de maig d’Alcanar en el centre dels focus.

Tal com havien sol·licitat els animalistes i contra el gust dels taurins, els vehicles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local estacionats a la porta d’entrada expressaven la tensió que va envoltar la festa. Els aficionats se senten perseguits a causa d’una agressió que qualifiquen de «puntual» i que, sostenen, no s’ha de repetir. Amb una trentena llarga d’agents desplegats, alguns vestits de paisà i distribuïts per les grades, ahir va regnar a la plaça una calma que els partidaris d’aquesta festa confien que continuï la resta de la temporada.

CÀMERA EN MÀ

 «Estem molt contents que tot transcorri amb normalitat perquè el fet puntual de Mas de Barberans i l’enrenou mediàtic ha afegit una pressió injusta a una activitat que es desenvolupa en un espai estrany al conflicte, i que esperem que es dilueixi a mesura que avanci la temporada», va afirmar l’alcalde Alfons Montserrat (ERC).

Mitja hora abans que comencés la tarda de bous, tres activistes animalistes, amb la càmera a la mà, havien pres posició a la grada del públic. La majoria d’aficionats no va arribar fins una hora i mitja més tard. El partit del Barça havia passat a la primera posició de les seves prioritats d’oci per unes hores. «Ens ha sorprès el desplegament policial, però avui ens sentim segures i esperem que el que va passar fa 15 dies tingui un efecte dissuasiu sobre la violència que sovint sentim», va exposar Aïda Gascón, presidenta d’AnimaNaturalis a Espanya i una de les agredides a Mas de Barberans.

Notícies relacionades

No ho veia de la mateixa manera Juanjo Ulldemolins, president de la comissió de bous d’Alcanar: «Ens sembla innecessària i desmesurada aquesta presència de policies, perquè, tot i que tranquil·litza, només serveix per evitar que s’exageri la notícia, com ha passat a Aldover i al Mas». Manel Vila, també de la comissió, va afegir: «Avui hi havia una mica més de pressió però estava tranquil perquè no hem d’amagar-nos de res. Ens sentim criminalitzats, perquè vénen [els animalistes] a gravar per argumentar denúncies, però cadascú té el seu punt de vista».

Alcanar celebra durant aquestes festes una vintena d’actes taurins. En les últimes temporades ha hagut de rebatre set denúncies dels animalistes. La majoria han sigut arxivades, però una els ha comportat una sanció de 600 euros per celebrar els bous a la mar, i una última, també d’aquesta modalitat amb algunes mesures addicionals, està en mans del jutge. 

Temes:

Festes Animals