Les denúncies policials ja afecten dos col·legis maristes de Barcelona

Un exalumne de La Immaculada denuncia davant els Mossos d'Esquadra haver rebut abusos a mans d'un antic docent

La denúncia se suma a una trentena de demandes sobre fets que van passar al centre de Sants-les Corts

abertran32927738 barcelona 25 02 2016  barcelona   maristes immacul160225095526

abertran32927738 barcelona 25 02 2016 barcelona maristes immacul160225095526

1
Es llegeix en minuts
G. S. / J. G. A.

L'escàndol de pederàstia que sacseja els Maristes ha traspassat el recinte del col·legi de Sants-les Corts i ha arribat també al de La Immaculada, que l'orde religiós té a l'Eixample de Barcelona. La primera denúncia contra un professor d'aquest centre l'ha formalitzat A., el fill de la dona que el 1993 va ser dissuadida pel director de l'escola per no presentar demanda pels abusos comesos per l'aleshores professor A. E. El denunciant, que en l'actualitat té 32 anys, va interposar la denúncia davant els Mossos d’Esquadra dimecres a la tarda.

Notícies relacionades

Aquesta demanda se suma a les 17 que acumula Joaquim Benítez, exprofessor de gimnàstica del col·legi de Sants-les Corts, que ha confessat haver comès abusos sexuals contra diversos dels seus alumnes, i a les quatre denúncies que assenyalen tres mestres més de primària del mateix centre. En concret, la policia catalana té dues demandes presentades contra A. F., una contra M. M. i una contra el germà F. M., que va ser deposat fa dues setmanes com a subdirector del col·legi. Hi ha, a més, una altra denúncia contra un altre professor ja mort que va treballar en aquest centre.

Tot plegat es completa amb sis denúncies més que s'han presentat contra un monitor de menjador que va ser al col·legi durant 17 dies, mentre feia unes pràctiques a càrrec de la Fundació Pere Tarrés i que va ser acomiadat el desembre passat. Cinc denúncies han sigut presentades per nenes menors d'edat, que van patir abusos d'aquest professional dins del recinte escolar, i una sisena l'ha interposat una víctima que situa l'agressió fora del col·legi.