POLÈMICA ADJUDICACIÓ DELS RESIDUS NUCLEARS

El Tribunal Suprem desestima el recurs d'Ascó per l'adjudicació del cementiri nuclear

El municipi català i el de Yebra van recórrer la decisió del Govern central de construir el magatzem de residus atòmics a Villar de Cañas

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / Tarragona

ElTribunal Suprem ha decidit encontra delrecurs presentant pels ajuntaments d'Ascó(Ribera d'Ebre) iYebra (Guadalajara) contra la decisió delGovern central d'adjudicar el magatzem temporal centralitzat (MTC) deresidus nuclears al municipi deVillar de Cañas (Conca). La secció tercera contenciosa administrativa del Suprem assenyala que les raons al·legades per Ascó i Yebra "són del tot insuficients" per a la paralització cautelar del projecte.

Notícies relacionades

Els dos municipis, que també havien concorregut al procés per a l'adjudicació de l'ATC, van recórrer al març la decisió que el Consell de Ministres va aprovar el 30 de desembre del 2011. Ascó i Yebra van al·legar que la decisió del Govern era "arbitrària" i s'aparta de la valoració aprovada per la comissió interministerial que va estudiar les diferents candidatures.

Encara que el Suprem ha desestimat la paralització cautelar del projecte, fonts de l'Ajuntament d'Ascó han informat que la demanda seguirà el seu curs.