Anar al contingut

AMB 15 ANYS

El vídeo d'una noia que es va suïcidar després de ser assetjada commociona internet

Amanda Todd relata la seva història després de ser víctima d'un pederasta i dels seus companys d'institut

El suïcidi d'una noia canadenca que durant anys va ser assetjada a l'escola i a través d'internet ha commocionat la xarxa mentre el Parlament del seu país debat prendre mesures legislatives que protegeixin els menors.

La tràgica mort d'Amanda Todd, de 15 anys d'edat, es va produir dimecres passat, un mes després que la jove estudiant pengés a Youtube un vídeo en què, sense pronunciar cap paraula, simplement amb targetes escrites, explica l'assetjament que vivia des de feia tres anys.

En el vídeo, de nou minuts i titulat 'La meva història: lluita, assetjament, suïcidi, mal', Amanda Todd explica que quan tenia 12 anys un desconegut que va conèixer a través de la xarxa la va convèncer perquè li ensenyés els pits.

Un any després, l'home va contactar amb ella a través de Facebook i li va demanar que es despullés davant de la càmera a canvi de no distribuir imatges de la seva primera trobada. Poc després, la policia es va presentar a la casa de la noia perquè les imatges havien estat distribuïdes als seus professors, amics i familiars.

Ansietat i drogues

Todd descriu en el vídeo l'ansietat, la depressió i el pànic que li va causar la distribució de la seva imatge despullada i com va caure en un cercle viciós de drogues i alcohol que van agreujar el seu patiment. Un any després, el desconegut va crear una pàgina de Facebook en què va utilitzar la imatge despullada d'Amanda com la seva foto del perfil. "Vaig perdre tots els amics i el respecte que la gent em tenia. M'insultaven i em jutjaven. No podré recuperar mai aquesta foto. Hi serà per sempre", va declarar.

El malson de Todd va continuar un altre any més malgrat que va canviar d'escola. La noia va conèixer un noi, que la va enganyar amb paraules d'amor i la va delatar davant les seves amistats. Com a càstig, mig centenar de joves la van esperar davant de la nova escola i la nòvia del seu suposat nòvio li va pegar mentre altres gravaven amb el mòbil l'agressió.

"Volia morir-me. Quan (el meu pare) em va portar a casa, vaig beure lleixiu. Em va matar per dins i creia que em moriria. L'ambulància va venir i em va portar a l'hospital i em van purgar", continua la jove canadenca en el vídeo. Al sortir de l'hospital, Todd va descobrir a Facebook múltiples missatges dient que es mereixia el que li passava i que s'hauria de morir.

Assetjament per internet

Amanda es va mudar a una altra ciutat i va canviar una altra vegada d'escola. Però l'assetjament va seguir a través d'internet per part d'aquests suposats 'amics' que van arribar a fer pàgines a Facebook en contra seu. "Estic contínuament plorant. Cada dia penso per què encara sóc aquí. Tinc una ansietat horrible. No he sortit en tot l'estiu. Tot pel meu passat. La vida no millora. No puc anar a l'escola ni reunir-me amb gent. M'estic tallant constantment. Estic molt deprimida", relatava.

El vídeo acaba amb dues targetes en què es llegeix "No tinc ningú. Necessito algú. El meu nom és Amanda Todd" i una foto del seu braç sagnant amb múltiples talls.

Un de cada set nens

Amanda va ser trobada morta a casa seva, a Port Coquitlam, a la província de Colúmbia Britànica, el 10 d'octubre passat. La Policia Muntada canadenca no ha revelat com va morir la noia però va dir que la seva mort no és fruit d'un acte delictiu.

Segons l'organització Bullying Canada, que es dedica a combatre l'assetjament escolar al país, un de cada set nens canadencs d'entre 11 i 16 anys d'edat són víctimes de l'assetjament escolar o per internet. Només als instituts del país es produeixen 282.000 casos d'assetjament escolar cada mes, segons la mateixa organització, que assenyala que mentre que els homes principalment són insultats o reben amenaces, les dones són víctimes d'assetjament sexual.

0 Comentaris