Anar al contingut

A LA CATEDRAL D'ALCALÁ DE HENARES

Un bisbe carrega contra els gais en una missa retransmesa per TVE

Reig Pla assegura en l'homilia de Divendres Sant que els homosexuals "troben l'infern"

Fragment de lhomilia en què el bisbe dAlcalá de Henares manifesta que els homosexuals troben linfern. / periodico (LA 2 / YOUTUBE)

El bisbe d'Alcalá de Henares (Madrid), Juan Antonio Reig Pla, va carregar amb duresa contra l'homosexualitat en la seva homilia dels Sants Oficis de Divendres Sant en una missa que va ser retransmesa per La 2 de Televisió Espanyola.

En el seu sermó, Reig Pla va vincular l'homosexualitat amb la prostitució a l'afirmar que els homes que influïts per "tantes ideologies que acaben per no orientar bé el que és la sexualitat humana" senten "atracció per les persones del seu mateix sexe", "a vegades per comprovar-lo es corrompen i es prostitueixen o van a clubs d'homes nocturns. "Us asseguro que troben l'infern", va sentenciar. Reig Pla, que va ser bisbe de Castelló, també va apuntar que "alguns" gais han estat víctimes d'abusos per "les seves pròpies famílies".

No només va criticar l'homosexualitat. En una homilia centrada en el pecat i la ingratitud respecte a Déu, Reig Pla també va citar com a exemples d'aquest pecat l'avortament, l'adulteri, el consum d'alcohol per part dels joves i els abusos que poden cometre empresaris i treballadors.

Així, Reig Pla va alertar contra les dones que són "seduïdes" per la "temptació" de l'avortament i va apuntar que aquella que decideix interrompre el seu embaràs "s'ha destruït a si mateixa" i "ha destruït una vida innocent". Aquestes dones, va continuar, "porten el patiment en el seu cor i encara que passin els anys no poden dormir" per aquest patiment. El bisbe també va criticar les dones que "ofereixen favors sexuals" als seus caps per mantenir la feina o escalar posicions en l'empresa.

Els joves i l'alcohol

També va lamentar el consum d'alcohol per part dels joves i va explicar la seva experiència quan passava cada diumenge davant la discoteca Dulce Pecado. "Hauríeu d'haver vist com sortien diumenge al matí. Semblaven cadàvers ambulants, nois destrossats, carregats d'alcohol i droga", va apuntar.

El sermó també va incloure els empresaris i els treballadors. El bisbe va alertar contra la "cobdícia i l'avarícia" que pot portar els empresaris a "abusar dels seus empleats". A més, va criticar aquells treballadors que "no són justos" al seu lloc de treball, "sostreuen béns de l'empresa" i, amb això, "es corrompen a si mateixos".

0 Comentaris