ADHESIÓ

Rubí serà 'Ciutat Defensora dels Drets Humans'

L'adhesió de la ciutat a aquesta xarxa es produirà el 2018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí entrarà a formar part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans en la propera convocatòria d'adhesions, que s'obrirà el 2018. 

D'aquesta manera, la ciutat quedarà integrada en una xarxa de municipis i entitats que té com a objectiu donar a conèixer la tasca dels defensors de drets humans i així conscienciar la població sobre la necessitat d'assumir aquesta qüestió al seu dia a dia.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte impulsat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i l'Institut Català Internacional per la Pau.

Rubí ja ha sigut acceptada

Rubí ja ha sigut acceptada com a membre del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans però la seva entrada no es formalitzarà fins a la primavera de l'any que ve, juntament amb la de la resta de municipis que també han presentat la seva candidatura.

Com a municipi que s'integrarà aviat al projecte, Rubí ha estat present recentment en la 5a Trobada de Ciutats Defensores dels Drets Humans. La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, va assistir a la taula rodona celebrada a Santa Coloma de Gramenet, on es van abordar diferents experiències locals de defensa dels drets humans, així com la qüestió específica de l'acollida de refugiats i la prevenció de la xenofòbia i el racisme.

Fòrum de Defensors i Síndics Locals

En el marc d'aquesta trobada, també s'ha celebrat una reunió dels defensors i defensores dels drets humans amb el Fòrum de Defensors i Síndics Locals, que ha comptat amb la participació de la síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja.

Notícies relacionades

"A Rubí fa temps que estem compromesos amb la defensa dels drets humans. Creiem que la integració al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans serà una bona manera d'aprofundir en aquest objectiu, que considerem bàsic per tenir una societat més cohesionada", ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA