Rajoy espera un presidenciable "net" i tornar a la "normalitat"

Diu que es donaria un "missatge dolent" si es presentessin Junqueras o Puigdemont

El Govern recorrerà davant el Constitucional si es permet als fugits delegar el vot

rjulve35735446 el president de la generalitat  carles puigdemont  saludant 180114174817

rjulve35735446 el president de la generalitat carles puigdemont saludant 180114174817 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Gemma Robles

Mariano Rajoy ha convidat aquest dimarts la premsa a la Moncloa per prendre la tradicional copa de Nadal, ajornada aquest any per la campanya electoral del 21-D. El president del Govern s'ha barrejat amb els periodistes durant més de dues hores i mitja en què no ha parat de respondre preguntes sobre la situació catalana, algunes sobre l'amenaça de Ciutadans (tema del qual es notava que no volia parlar), sobre els candidats del PP a les municipals i autonòmiques i alguns altres temes (sobretot futbolístics i meteorològics: la pluja, el gran tema quan no es vol parlar d'altres coses). 

Notícies relacionades

El cap de l'Executiu ha resumit el futur polític català en tres possibles escenaris: el primer, el "pitjor", que Carles Puigdemont sigui proposat com a candidat a la presidència de la Generalitat; el segon, que l'elegit sigui Oriol Junqueras o una altra persona amb causes obertes, i, el tercer escenari, el preferit pel líder del PP, és que els independentistes arribin a un acord i presentin un aspirant "net", sense màcula judicial al seu expedient. En els dos primers casos, Rajoy ha afirmat que s'enviaria un "missatge dolent" a la societat. Per contra, confia que els sobiranistes es decideixin per una persona sense càrregues amb qui es pugui tornar a una etapa de "normalitat" política.

Pendents del Parlament

Rajoy també ha assegurat que el seu Govern recorrerà qualsevol acte administratiu que no s'ajusti a la legalitat i ha fet referència directament a la sessió constitutiva del Parlament, aquest dimecres. En aquest sentit, ha concretat que impugnarà davant el Tribunal Constitucional si es permet delegar el vot des de Brussel·les a l'expresident Puigdemont i els altres quatre exconsellers.