REQUISIT PER PRENDRE POSSESSIÓ DE L'ESCÓ

Puigdemont promet la Constitució per "imperatiu legal"

La resta d'investigats de JxCat i ERC, excepte Josep Rull, eviten utilitzar aquesta fórmula

zentauroepp41623668 el candidat de jxcat  carles puigdemont  dirigint se per vid180116124059

zentauroepp41623668 el candidat de jxcat carles puigdemont dirigint se per vid180116124059 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident Carles Puigdemont ha promès per escrit i "per imperatiu legal" la Constitució i l'Estatut i s'ha compromès a actuar "amb plena fidelitat a la voluntat del poble", com a pas previ per poder tenir l'acta de diputat.

Els tràmits per prendre possessió de l'escó passen per presentar les credencials com a electe, una declaració de béns i una promesa per escrit de complir l'Estatut i la Constitució, requisits que ja han complert els electes de Junts per Catalunya i ERC abans del ple de constitució de demà.

El cas de Puigdemont, la fórmula usada, segons fonts de JxCat, ha sigut la de prometre la Constitució i l'Estatut "per imperatiu legal", amb el següent afegit al text: "Prometo actuar amb plena fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya".

Els investigats opten per una altra fórmula

Una fórmula que han utilitzat la majoria d'electes de JxCat, tret dels investigats Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Jordi Turull, Clara Ponsatí i Lluís Puig, que només han promès la Constitució i l'Estatut sense afegir res més. El també investigat Josep Rull sí que ha inclòs el "per imperatiu legal".

Notícies relacionades

A ERC, els investigats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Meritxell Serret i Carme Forcadell també s'han limitat a prometre la Constitució sense afegir res, segons fonts de la formació republicana.

En canvi, la resta d'electes de la força republicana han utilitzat la fórmula següent: "Prometo respectar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya per imperatiu legal. I anuncio que quedo a disposició del nou Parlament, de la Presidència i del Govern de la Generalitat de Catalunya, sent fidel als mandats democràtics emanats del poble de Catalunya".