La jutge de Reus busca, en set parcs, bombers que van participar en protestes contra la policia per l'1-O

Un informe de la Policia fa una crida a localitzar aquests funcionaris per aclarir si en les manifestacions van utilitzar "material i béns propis del seu ofici"

zentauroepp40420447 spanish national police officers carry their belongings past171005132344

zentauroepp40420447 spanish national police officers carry their belongings past171005132344 / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts
Efe

La jutge que instrueix la causa pels incidents que van tenir lloc a Reus davant l'hotel on s'allotjaven policies desplaçats a Catalunya per l'1-O ha requerit informació a set parcs de bombers per identificar els membres d'aquest cos que van participar en les protestes.

La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Reus, María José Nadal, instrueix una causa per un delicte d'odi amb relació a aquests incidents i, entre altres persones, havia citat a declarar quatre bombers. En aquesta causa també estan sent investigats tres regidors de la CUP, dos dels quals han sigut detinguts aquest dimecres per prestar declaració demà després que no s'hagin presentat davant la jutge en dues citacions anteriors.

Segons han informat a Efe fonts judicials, un dels citats va acreditar que ni tan sols era a Reus els dies 3 i 4 d'octubre, quan es van produir les manifestacions denunciades pel CNP (Cos Nacional de Policia).

Un altre dels bombers citats va declarar que només va participar en la manifestació "silenciosa" del 3 d'octubre -coincidint amb la denominada aturada de país- i els altres dos van manifestar que van participar en les manifestacions però per formar un cordó de seguretat.

Després d'aquestes declaracions en seu judicial, la Brigada d'Informació de la Policia Nacional ha fet arribar un nou informe a la jutge en el qual assumeixen errors d'identificació i, per solucionar-los, demanen que es requereixi informació a més parcs de bombers.

En aquest sentit, demanen a la jutge que requereixi dades als parcs de bombers de Tarragona, Valls, l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils, Alcover, Falset i Cornudella de Montsant, sobre les seves actuacions del 3 d'octubre a Reus.

Segons la Policia, "l'única finalitat" de requerir aquesta informació és "depurar les presumptes responsabilitats penals en què haguessin pogut incórrer aquests funcionaris" per "haver participat en les manifestacions utilitzant material i béns propis del seu ofici o càrrec".

Notícies relacionades

En cas que la resposta sigui negativa, davant la "dificultat" de les identificacions, es demana a la jutge que requereixi la identificació de tots els bombers d'aquests set parcs.

La magistrada ja ha fet aquest requeriment, contra el qual es pot posar un recurs en el termini de tres dies.