Els Mossos detenen els dos regidors de la CUP de Reus investigats per incitació a l'odi

Marta Llorens i Oriol Ciurana han sigut arrestats per ser portats demà davant la jutge, que els va citar dues vegades sense èxit

foto 3298279

foto 3298279

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut poc després de les 12 del migdia els dos regidors de la CUP de Reus sobre els quals la titular del jutjat número dos de Reus ha dictat a primera hora una ordre d'arrest. Es tracta de Marta Llorens i Oriol Ciurana, a qui la jutge havia citat dues vegades a declarar per les mobilitzacions contra els policies i guàrdies civils que s'allotjaven en hotels de la població, sense que aquests es presentessin adduint que no reconeixien la justícia espanyola.

Segons ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els regidors han d'estar davant la jutge per prestar declaració dijous, 28, a les 09.00 hores.

El TSJC apunta també que, dins de la mateixa causa per delicte d'odi, la jutge ha citat per divendres, 29, a les 10.00, Mariona Quadrada, una altra dirigent de la CUP "la primera citació de la qual no va tenir efecte per impossibilitat del seu advocat i després de la següent citació no es va presentar", informa el tribunal.

Davant el consistori s'han concentrat des de primera hora del dia Llorens i Ciurana, acompanyats per desenes de persones que han volgut donar-los suport. Tots dos han explicat que no s'han presentat davant la jutge en les dues ocasions anteriors perquè "no reconeixen" la justícia espanyola.

Notícies relacionades

La jutge els imputa un delicte d'incitació a l'odi contra la policia espanyola. Els considera responsables de les concentracions ciutadanes realitzades davant la comissaria de Reus i davant els hotels on s'allotjaven els policies desplegats pel Ministeri de l'Interior amb motiu de l'1-O.

La CUP de Reus i el Comitè de Defensa de la República de la localitat tarragonina han sortit en suport dels dos regidors.