CAMÍ DE LES URNES

Domènech recrimina als socialistes els seus suports al PP

El candidat dels comuns considera "intolerable" mantenir el 155 després del 21-D

zentauroepp41239166 graf5931  tortosa  tarragona   08 12 2017   el cabeza de lis171208192017

zentauroepp41239166 graf5931 tortosa tarragona 08 12 2017 el cabeza de lis171208192017 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha qualificat aquest divendres d'"intolerable" que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució es mantingués després de les eleccions del 21-D, idea suggerida pel portaveu del PSOE, Óscar Puente, en funció del Govern que es formi després del veredicte de les urnes.

Aquesta proposta ha portat Domènech, que no ha vetat els socialistes com a possibles socis després dels comicis, a dir que confia que l'opinió de Puente no sigui representativa del PSOE, encara que ha recriminat al partit de Pedro Sánchez que s'hagi "convertit en especialista a recolzar el PP en els moments clau i no a aportar solucions".

"El manteniment del 155 no és tolerable, primer perquè la seva aplicació és inconstitucional, i segon perquè la solució per a Catalunya no pot ser la intervenció de les seves institucions i del seu autogovern", ha assenyalat el candidat dels comuns durant la seva jornada de campanya per les Terres de l'Ebre i el Vendrell.

Segons Domènech, el PP no té projecte per a Catalunya ni per a Espanya, i l'única forma que té de governar és l'"excepcionalitat", i per això ha instat la ciutadania a donar el 21-D "un resultat que deixi el missatge clar" que tanqui el pas tant a aquesta excepcionalitat com a la unilateralitat, "que també ens ha portat a aquesta situació".

Les claus del candidat

Notícies relacionades

Domènech sol acabar els seus mítings mostrant unes claus, símbol del propòsit que s'ha marcat per després del 21-D: "Nosaltres tenim la clau", sol dir. Encara que les enquestes li són adverses, Catalunya en Comú-Podem aspira que els seus diputats siguin decisius per trencar la dinàmica bipolar que, per exemple, es va tornar a plasmar dijous en el debat a set de TVE.

Sobre aquest debat, el presidenciable dels comuns ha lamentat la crispació entre els blocs independentista i el dels partits que donen suport a l'aplicació del 155 de la Constitució perquè "expulsen la gent i els territoris".