Puigdemont, contra el 155: "Que ens deixin viure en pau i en llibertat"

"El meu desig és ser aquí al més aviat possible", afirma des de Brussel·les en un míting de JxCat a Reus

Els exconsellers Rull i Turull trufen d'emocions la seva primera intervenció després de sortir de la presó

La ’campanya virtual’ de Puigdemont des de Brussel·les. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president cessat, Carles Puigdemont, en un míting de campanya a Reus (Baix Camp), ha advertit els partits que defensen l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per a Catalunya que no tiraran endavant perquè la majoria dels catalans volen viure en un país "normal en què els ciutadans no tinguin por de la seva policia". "Tot demòcrata ha de dir no al 155", ha afirmat en videoconferència Puigdemont, que ha eludit referir-se a la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena, d'anul·lar l'euroordre de detenció del president i els consellers cessats que resideixen a Brussel·les. "Volem viure en pau, ho diré més clar: que ens deixin viure en pau i en llibertat”, ha deixat anar.

Per primera vegada, si bé de forma el·líptica, Puigdemont s'ha referit a l'existència d'una altra candidatura independentista, la d'ERC, a l'afirmar que un dels vehicles contra el 155,si bé no l'únic però "el més eficaç", és la candidatura de Junts per Catalunya.

Notícies relacionades

En un moment de la seva intervenció ha afirmat que els partits del 155 no poden governar Catalunya: "No podran continuar seguir representant els ciutadans de Catalunya, no deixarem que ho facin" i això ho decidiran, ha afegit "els ciutadans amb el seu vot". "Aquest país és com és, no com voldrien que fos, i els gira l'esquena elecció rere elecció", ha proclamat, en un encès discurs amb absència total de propostes programàtiques concretes més enllà de reivindicar la llibertat de Catalunya. "El meu desig és ser aqui al més aviat possible", ha conclòs.

En un teatre Bartrina ple, amb unes 600 persones, els consellers cessats i excarcerats aquest dilluns, Josep Rull i Jordi Turull han defensat en termes emocionals el sobiranisme. "Un poble que és digne, que estima la llibertat no pot ser humiliat de cap manera. No van intentar humiliar Jordi Turull, Junqueras, Forn o Mundó, sinó el que representàvem. I davant això ens aixequem amb el cor encès a totes les esperances: nosaltres hem votat ser lliures, nosaltres serem lliures", ha afirmat Rull. Per la seva part, Jordi Turull ha carregat contra el president del Govern, Mariano Rajoy per afirmar que el 155 ha portat la normalitat a Catalunya: "Pensàvem que aquesta normalitat només la llegiríem als llibres de història, hem de desbordar-los el 21-D democràticament, la normalitat de Catalunya és la de ciutadans lliures que diuen el que pensen, que poden actuar lliurement". "Quines penques tenen, ho han destrossat tot i diuen que han tornat a la normalitat", ha dit.