CONGRÉS DELS DIPUTATS

Tardà demana perdó al PSC per dir "fatxes" als socialistes: "Ho retiro i punt"

"Banalitza una ideologia perversa. I no s'ha de fer", ha explicat

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

El portaveu d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Joan Tardà, ha demanat disculpes al PSOE, al PSC i al seu primer secretari, Miquel Iceta, per dir "fatxes" als socialistes durant el ple d'aquest dimarts.

En el debat sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, Tardà va assenyalar directament els socialistes assegurant que "sense la seva complicitat no hauria sigut possible el 155, ni la supressió de l'autonomia catalana, ni hi hauria hagut empresonaments".

Però també es va queixar pel recurs del PSC que ha aconseguit que la Junta Electoral prohibeixi portar el llaç groc de suport als "presos polítics" del procés als col·legis durant la jornada electoral del 21 de desembre. "No ens hauríem pensat mai que serien més fatxes que ells" (pel PP), va rematar.

"Sinceres disculpes"

"Indignat pel seu suport a l'article 155, per la complicitat en la intervenció de la Generalitat i la falta de solidaritat amb els presos, ahir vaig utilitzar el terme fatxes. Us demano sinceres disculpes", ha escrit aquest dimarts al matí al seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

El diputat independentista considera "necessari corregir" aquest terme de "fatxa" perquè creu que, a l'utilitzar-lo per referir-se a un partit demòcrata, es "banalitza una ideologia perversa". "I cal no fer-ho. Per això retiro la paraula. I punt", ha explicat en un altre missatge.

La que va ser vicesecretària general del PSOE i ara eurodiputada Elena Valenciano també ha retret aquest llenguatge de Tardà i ha remarcat que "quan es diu fatxes als demòcrates, s'està cometent un greu error banalitzant l'horror del feixisme i demostrant un buit argumental escandalós".