DECLARACIONS AL CONGRÉS

Tardà: "Catalunya no és independent perquè no hi ha hagut una majoria que ho hagués volgut"

El diputat d'ERC al Congrés demana "perseverança" i aprofitar el 21-D per aconseguir més del 50% de vots

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu d'ERC al CongrésJoan Tardà, ha assegurat que "Catalunya encara no és independent perquè no hi ha hagut una majoria de catalans que així ho haguessin volgut". El republicà ha assenyalat que "no sap quan" s'arribarà a forjar aquesta majoria però ha demanat als independentistes que siguin "perseverants" amb el seu objectiu i ha fet una crida a aprofitar les eleccions del 21-D per obtenir més del 50% dels vots. 

Unes hores després, Tardà ha matisat les seves paraules a les xarxes socials: "He dit que serem independents si una majoria de catalans ho volen i no ho serem si no hi ha una majoria que ho vulgui", ha publicat a Twitter, després de criticar que "la manipulació ho envaeix tot".  

"Es va declarar la independència, es va proclamar la república, però aquesta república no es va implementar i la raó fonamental és que no estàvem predisposats a posar en risc la seguretat dels ciutadans", ha argumentat Tardà, en la línia que ha defensat el portaveu del seu partit aquest dilluns quan ha assegurat que el Govern no estava preparat per implementar la república a causa de la "violència de l'Estat", igual que ho va asseverar la consellera destituïda Clara Ponsatí.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, ha coincidit amb Tardà i ha assegurat que es necessita "més temps" per "reforçar les majories socials". Això sí, ha remarcat que "l'aspiració de tenir un Estat propi ha arribat per quedar-se". 

Homs carrega contra ERC

L'exportaveu del PDECat al Congrés Francesc Homs ha carregat contra les declaracions del portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, i ha assegurat que li sembla "insòlit" que es digui que la Generalitat no estava preparada per fer efectiva la independència, però també que es considerés l'expresident Carles Puigdemont un "traïdor" perquè es va arribar a plantejar convocar eleccions autonòmiques. "És insòlit (i em quedo curt)", ha afirmat en un missatge al seu compte a Twitter.