Joan Tardà, el 2012: "El 155 ens aniria de conya"

El republicà va avisar que aplicar la mesura "implicava violència", però va acceptar que l'independentisme guanyaria suport

Joan Tardà, en el vídeo del 2012 en què va fer les declaracions sobre el 155 a Pablo Iglesias. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Hi ha una dita que diu “ves amb compte amb el que desitges perquè a vegades es compleix”. Això és , més o menys, el que es podria dir del que va expressar el 2012 el republicà Joan Tardà, que en una emissió televisiva va assenyalar que “utilitzar l'article 155 de la Constitució, que a nosaltres ens aniria de conya, perquè en comptes d'1,5 milions de persones als carrers en tindríem tres, també és violència”.

Tot seguit, el president del grup d'ERC al Congrés va apuntar que no seria “una repressió d'enviar tancs, com diuen els feixistes”. Després, va posar al damunt de la taula una cosa que ha sigut una constant d'aquest lustre transcorregut, com és el paper de l'esquerra. Davant de Pablo Iglesias, en l'emissió del programa ‘La Tuerka’ que l'aleshores nou fenomen de la política espanyola presentava, Tardà es va preguntar què farien les forces progressistes, “¿posar-se de perfil?, ¿Aprofitar la conjuntura catalana per fer explotar” el règim del 78 o bé “avalar la repressió?”.