El Ministeri d'Interior destina Trapero a una oficina administrativa

Manté el grau de major però no tindrà cap responsabilitat operativa en el cos policial

L'excap dels Mossos d'Esquadra va ser destituït pel ministre Zoido en aplicació de l'article 155

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, a partir d'ara s'encarregarà de tasques administratives des d'un despatx ubicat a la comissaria de travessera de les Corts. Segons fonts del Ministeri d'Interior, aquesta nova designació no implica cap mena de responsabilitat operativa dins del cos de seguretat.

Trapero manté el grau de majormajor, un càrrec vitalici que no se li pot retirar al tractar-se d'un nomenament relacionat amb la jerarquia policial.

Notícies relacionades

L'excap dels Mossos d’Esquadra va ser destituït pel ministre d'InteriorJuan Ignacio Zoido, hores després que el Govern espanyol, en aplicació de l'article 155, cessés en bloc el Govern de la Generalitat.

A Trapero actualment l'està investigant l'Audiència Nacional per un delicte de sedició. La jutge Lamela li ha retirat el passaport mentre prossegueix la investigació de la gestió que la policia catalana va portar a terme durant la protesta del 20 de setembre davant de la Conselleria d'Economia contra la comitiva de la Guàrdia Civil que havia detingut 14 alts càrrecs públics per implicació en l'organització del referèndum independentista.