POLÈMICA FAMILIAR

Manuel Valls i la seva germana polemitzen a Twitter per Catalunya

L'ex primer ministre francès demana suport a les decisions de Rajoy i Giovanna li contesta que aplicar el 155 no és democràtic

zentauroepp28754986 france s prime minister manuel valls  l  and spain s prime m171023201832

zentauroepp28754986 france s prime minister manuel valls l and spain s prime m171023201832 / HODA EMAM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'ex primer ministre francès Manuel Valls, d'origen català i nascut a Barcelona, s'ha embrancat en una polèmica amb la seva germana Giovanna, nascuda a París i resident a la capital catalana, a propòsit del conflicte de Catalunya i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El dirigent francès va fer diversos tuits demanant respecte per la Constitució espanyola i en suport a la "resposta de l'Estat democràtic d'Espanya".

En un dels missatges, meitat en francès i meitat en català amb faltes d'ortografia, va afirmar "Hem de donar suport a la resposta de l'Estat democràtic espanyol. Hem de recolzar la resposta de l'Estat democràtic d'Espanya".

I en un altre missatge va insistir: "Per Catalunya. Per Espanya. Per Europa. Respecte a la Constitució, diàleg i respecte a tots, eleccions a Catalunya, unitat d'Espanya".

En un tuit anterior, Manuel Valls havia demanat suport per a Rajoy. "En aquests moments difícils per a Espanya i Catalunya, hem de recolzar les decisions del Govern de Mariano Rajoy i l'Estat de dret.

Notícies relacionades

Cosa a la qual la seva germana, Giovanna Valls, en to enfadat, li va contestar en català, amb també alguna falta gramatical: "¡Per Déu, prou! ¡Per l'avi Magí! No és democràtic ni ho és el 155. Des de quan s'ha vist una cosa tan bèstia com cessar les llibertats".

Giovanna també va deixar clara la seva posició retuitejant missatges de suport al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i contra la intervenció de TV-3.