ELS INCIDENTS EN L'1-O

VÍDEO / "M'han doblegat els dits d'un en un"

Una representant acreditada en el col·legi de l'IES Pau Claris relata tocaments i que la policia li ha lesionat d'un en un els dits d'una mà

Marta Torrecilla agredida a l’Institut Pau Claris. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ernest Alós / Barcelona

Marta Torrecilla, acreditada al col·legi electoral situat a l'IES Pau Claris de Barcelona "com a suport de l'Administració", ha hagut de ser atesa de lesions en diversos dits després de patir la intervenció de les forces antiavalots de la Policia Nacional. Segons el relat que ella mateixa ha fet a EL PERIÓDICO, primer telefònicament i després de forma resumida en un vídeo, agents del Cos Nacional de Policia l'han llançat escales avall, li han doblegat els dits de la mà d'un en un i l'han sotmès a tocaments denigrants. Després d'haver sigut atesa per l'equip d'una ambulància d'urgències i haver contactat amb lletrats del Col·legi d’Advocats i amb el Síndic de Greuges, aquest migdia estava pendent d'un examen radiològic, a l'hospital al qual s'ha dirigit després de votar a l'escola Fort Pienc, per confirmar si havia patit trencaments ossis, i procedir posteriorment a denunciar els fets.

Notícies relacionades

Algunes de les imatges més violentes que han circulat aquest matí a través de les xarxes pertanyen precisament a la intervenció a l'IES Pau Claris, el centre de secundària annex al col·legi Pere Vila, davant l' Arc de Triomf de Barcelona. “Han entrat rebentant les portes amb unes maces i alicates, i han pegat a la gent malgrat que estava asseguda pacíficament”, ha relatat Torrecilla.

L'agredida ha explicat que mentre estava protegint un parell de dones d'avançada edat amb els braços oberts, una d'elles ferida, els policies s'han dirigit cap a ella i al distingir el distintiu de la Generalitat penjat del coll l'hi han arrencat. “Aquell nacional ha embogit i m'ha tirat escales avall. Venia agafat de mi i quan estàvem a meitat de les escales m'ha començat a agafar tots els dits”, ha relatat. “M'ha començat a doblegar tots els dits cap enrere d'un en un. No sé si estan trencats o amb esquinços, perquè encara no m'han fet radiografies, però he sentit que els ossos em feien ‘crac”, ha explicat en un relat més detallat dels fets que el recollit al vídeo. “No han tingut miraments, m'han agafat el pit mentre l'home somreia”, ha afegit.