ERC 'ven' que en una Catalunya independent no hi haurà masclisme

La republicana Teresa Jordà crida a votar l'1-O per acabar amb el "sistema patriarcal", en el debat sobre el pacte contra la violència sobre les dones del Congrés

La diputada republicana Teresa Jordà crida a votar l’1-O per acabar amb el sistema patriarcal a Catalunya, durant el debat sobre el pacte contra la violència masclista al Congrés. 

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Els diputats independentistes solen aprofitar qualsevol debat al Congrés per fer un panegíric del procés, una tendència que s'accelera a mesura que s'acosta l'1-O. La republicana Teresa Jordà va usar per exemple dijous el debat en què es va aprovar un pacte d'Estat contra la violència masclista per ‘vendre’ que en una Catalunya independent no hi haurà masclisme,  desigualtats ni a les dones les “mataran” pel “simple fet de ser dona”.

“Hem de dir prou i reclamar un procés constituent que refaci la societat des de l'arrel, reconstruint-la per superar les estructures masclistes”, va assenyalar. I a continuació va manifestar que aquesta “societat té nom de dona i es diu república” perquè “la millor oportunitat d'acabar amb el sistema patriarcal” la tenen els habitants de Catalunya diumenge que ve. “Els catalans” poden “canviar-ho tot i proclamar una república feminista i d'igualtat”, va dir.