El Barça s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

El club se suma a la campanya per reclamar la celebració d'una consulta pactada amb l'Estat

Puigdemont aplaudeix el gest i el PP demana "no barrejar política amb esport"

zentauroepp36661713 barcelona    18 12 2016       deportes        los directivos170506162803

zentauroepp36661713 barcelona 18 12 2016 deportes los directivos170506162803

1
Es llegeix en minuts

El Barça s'ha sumat al Pacte Nacional pel Referèndum (PNR). Segons ha informat el club en un breu comunicat difós aquest dissabte, s'ha adherit a la campanya d'adhesions que la plataforma coordinada per Joan Ignasi Elena està portant a terme per reclamar la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya pactat amb l'Estat.

"El FC Barcelona informa que s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum, la campanya d'adhesions per recollir el suport d'institucions, entitats, electes, i particulars, de dins i de fora de Catalunya, per a la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya", diu la nota.

El club ha sigut una de les últimes organitzacions a subscriure la reivindicació del PNR, que ja suma més de 400.000 firmes des que es va posar en marxa, el 22 de febrer, segons va informar el mateix Elena dimarts passat. El 2015, durant les últimes eleccions per elegir el president del club, que va guanyar Josep Maria Bartomeu, tots els candidats van firmar el 'Compromís de país', un document promogut per l'ANC, Òmnium Cultural, la Plataforma Proseleccions i la UFEC en què es comprometien a defensar la llengua catalana i a adherir-se al full de ruta amb què Junts pel Sí va concórrer a les eleccions del 27-S.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aplaudit el gest del Barça i en un missatge a Twitter a aprofitat un vers de l'himne del club, obra dels escriptors Josep Maria Espinàs i Jaume Picas, per agrair-ho: 'La democràcia ens agermana'

Notícies relacionades

El PP, en canvi, ha mostrat el seu rebuig i a través d'un tuit del seu coordinador general, Fernando Martínez Maillo, que és culer, ha demanat no "barrejar política amb esport".

El Pacte Nacional pel Referèndum, que uneix els partits i entitats sobiranistes, a més dels comuns, i representants de sindicats i patronals, celebrarà el 19 de maig un acte en què actualitzarà la xifra d'adhesions i exhibirà "els suports internacionals, estatals i nacionals".