Colau es compromet que els comuns treballin pel referèndum

L'alcaldessa de Barcelona anima la nova formació a no deixar-se influir pels 'tempos' electorals

 

  / NÚRIA JULIÀ / ACN

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha fet una crida aquest diumenge perquè el nou espai polític que els comuns estan construint transcendeixi les sigles, "faci un pas més i vertebri un autèntic projecte de país per a Catalunya". La nova formació, s'ha compromès Colau, treballarà "més que mai" pel referèndum, però també per revertir les "retallades criminalsreferèndum, " del Govern català, i això "no pot esperar".

Colau ha sigut la protagonista de l'acte 'Un país en comú', celebrat a les Cotxeres de Sants de Barcelona, que marca el tret de sortida al nou procés participatiu del partit que volen construir BComú, Podem, ICV, EUiA i Equo.

L'alcaldessa de la capital catalana ha fet una crida a posar el nou projecte per sobre dels partits que l'impulsen. "Quan ho fem ens desbordem", ha dit, i ha posat com a exemple que BComú s'imposés en les passades eleccions municipals a la ciutat de Barcelona.

"Desitjo de tot cor que aquest no sigui mai un espai que es mira el melic, a diferència d'altres formacions tradicionals, sinó que sigui el més obert possible", a la participació ciutadana però també al món per afrontar els reptes globals, ha afegit.

QUATRE DESITJOS

Notícies relacionades

Colau ha esbossat també els seus quatre desitjos per a la construcció del nou espai dels comuns. "Que ens creiem els objectius davant les sigles", ha clamat. "No deixem que els 'tempos' electorals prevalguin per sobre de la política que volem construir", ha afegit, abans de fer una crida als assistents, que han omplert el recinte de les Cotxeres, a fer una formació "més feminista".

I "que vertebri un autèntic projecte de país per a Catalunya; és necessari, era una intuïció". Tot plegat, per construir des de les institucions catalanes "una transformació real per a la justícia social, democràtica i dels drets. Per això som aquí", ha conclòs.