DIRIGENT ALMERIENC

Un senador del PP: "Que treballin els 'gilipolles"

Eugenio Gonzálvez s'ha vist obligat a demanar "disculpes" per les seves paraules en un vídeo de felicitació a un amic

El també exalcalde de Gádor, que cobra més de 5.600 euros al mes, diu que només era "una broma" treta de context

Eugenio Gonzálvez, senador del PP per Almeria: Jo mano a l’ombra... que treballin els ’gilipolles. / Youtube

2
Es llegeix en minuts

"Fes com jo, retira't i segueix manant, com jo, que mano, però a l'ombra... que treballin els 'gilipolles". Amb aquestes desafortunades paraules felicitava el senador del PP Eugenio Gonzálvez un amic empresari pel seu aniversari. El també exalcalde de Gádor (Almeria) s'adreçava així a l'homenatjat en un vídeo que ha circulat per internet i, després del lògic enrenou creat, Gonzálvez s'ha vist obligat a disculpar-se.

El senador popular ha demanat "disculpes" tot i que ha assenyalat que es tractava d'"un vídeo gravat en un context privat i de manera totalment irònica". Segons les seves paraules, la gravació, en què pronuncia les seves paraules mirant directament a càmera en companyia d'uns coneguts, està "fora de context". Tot forma part, assegura, d'"una broma dirigida a un amic amb motiu del seu 65è aniversari".

A través d'un comunicat, difós per Europa Press, ha assenyalat que la seva vida política "s'ha caracteritzat pel treball i l'esforç, reconeixent-lo sempre com un valor fonamental" en la seva "tasca de servei als altres". I considera que "algú de mala fe" ha intentat aprofitar aquestes imatges per donar-hi un ús fora del que pretenien i buscant perjudicar-lo "interessadament".

PETICIONS DE DIMISSIÓ

Gonzálvez ha fet pública la nota després que el PSOE li hagi exigit que entregui l'acta de senador pel consell que dona a l'amic en edat de jubilar-se. Insisteix que s'ha d'emmarcar "en el context de la ironia i la broma" i que ho va distribuir "per mitjà d'un whatsap privat entre amics". "Aquest vídeo, fora del context per al qual va ser fet, es pot considerar desafortunat, així que demano disculpes a tothom que es pugui sentir ofès per aquestes paraules", afirma, i afegeix que lamenta "profundament la situació creada".

Notícies relacionades

"No m'havia passat mai pel cap que sortiria del context de la persona a qui anava dirigit", ha sentenciat. Tot i insistir novament en l'argument de les "bromes entre amics", apunta que no vol que això "serveixi d'excusa", de manera que reitera "humilment" les seves "disculpes a qui s'hagi pogut molestar". "Qui em coneix sap que soc una persona que s'ha fet a si mateixa a base de treball i esforç, sempre disposat a reconèixer i respectar el treball, i a ajudar els altres", ha defensat.

Gonzálvez és vicepresident primer de la Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació a la Cambra alta, a més de vocal en la Comissió de Defensa i també en la Comissió de Foment. Unes responsabilitats per les quals cobra més de 5.600 euros bruts al mes, entre sou base (2.813), dietes de residència (1.824) i per vicepresidència d'una comissió (1.046).