Ana Mato passa d'anar al judici del 'cas Gürtel'

L'exministra, acusada de ser partícip a títol lucratiu, renuncia al seu dret a assistir a la vista oral i s'evita el 'passadís' davant la premsa

lpuig28999887 madrid  13 03 15   ana mato  diputada del partido popular y 161004113834

lpuig28999887 madrid 13 03 15 ana mato diputada del partido popular y 161004113834

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

L'exministra de Sanitat Ana Mato ha decidit renunciar al seu dret a assistir al judici del 'cas Gürtel', en què se li reclamen 28.467,53 euros com a partícip a títol lucratiu dels delictes que s'han començat a jutjar aquest dimarts. Al costat dels acusats hi ha una cadira que està buida, la que estava destinada a ella. Amb aquesta decisió, Mato s'ha estalviat el 'passadís' davant els periodistes.

Fonts de l'Audiència Nacional assenyalen que, encara que la condició dels que  s'hagin lucrat d'un delicte sense haver-lo comès és diferent de la dels acusats pròpiament dits, és tradició que els primers també assisteixin a la primera sessió de la vista oral, però es considera un dret de què disposen per poder defensar-se millor. L'exministra ha optat per renunciar a aquest dret i no personar-se a la seu de l'Audiència Nacional de San Fernando ni tan sols el primer dia.

Notícies relacionades

El Partit Popular, que també està considerat partícip a títol lucratiu, sí que s'ha personat a l'Audiència a través del seu representant legal. El fiscal demana que el PP respongui amb 245.000 euros per les despeses electorals en dos municipis madrilenys que van sufragar la trama corrupta.

ACUSAT I ADVOCAT

Per un altre costat, l'advocat Luis de Miguel, acusat d'haver dissenyat l'estructura a l'estranger amb què Francisco Correa ocultava els seus guanys il·lícits, ha sigut obligat pel tribunal a asseure's al costat de la resta d'acusats. Per la seva condició de lletrat, De Miguel es defensarà a si mateix, i per això pretenia asseure's a l'estrada amb la resta d'advocats defensors.