Sánchez perd la segona votació d'investidura

El candidat socialista obté 131 vots a favor i 219 en contra dels diputats

El PSOE té dos mesos abans de la convocatòria d'eleccions perquè Podem es mogui

undefined33049456  madrid 04 03 2016  politica segunda vuelta de la 160304185231

undefined33049456 madrid 04 03 2016 politica segunda vuelta de la 160304185231 / Agustin CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La segona votació d'investidura de Pedro Sánchez ha acabat igual que la primera. El candidat socialista ha tornat a fracassar aquest divendres en el seu intent de convertir-se en president del Govern. Aquesta vegada es necessitava majoria simple, en lloc de l'absoluta que havia d'obtenir dimecres passat, però el resultat ha sigut molt similar: 131 vots a favor (90 del PSOE, 40 de Ciutadans i un de Coalició Canària) i 219 vots en contra de la resta de l'arc parlamentari, del PP a Podem, passant per ERC, Democràcia i Llibertat i el PNB, entre altres. L'única diferència amb l'ocasió anterior ha vingut de la diputada Ana Oramas, de Coalició Canària, que ha passat de l'abstenció al suport. 

Notícies relacionades

“¿Volem un govern de canvi, sí o no? ¿Volem que es repeteixin eleccions, sí o no? ¿Volem impulsar ja polítiques de canvi, sí o no? ¿Volem que segueixi Rajoy al capdavant del Govern, sí o no? Amb un sol vot podem canviar des d'ara mateix el futur d'Espanya”, havia dit poc abans Sánchez en el seu discurs. Però les seves apel·lacions al canvi, els seus intents que aquesta votació es convertís en un plebiscit sobre la continuïtat a la Moncloa del líder del PP, no han tingut èxit.

LA SEGONA FASE

Els socialistes, tot i així, no tiren la tovallola. Creuen que l'acord amb Podem, que vol tornar a negociar al més aviat possible, encara és possible i esperen arribar a algun tipus d'entesa abans del 2 de maig, dia que si no hi ha hagut investidura es convocarien noves eleccions. El PSOE considera poc probable que el partit de Pablo Iglesias recolzi Sánchez, però sosté que hi ha espai perquè s'abstinguin. Sánchez i els seus s'aplicaran a partir d'ara per aconseguir aquest moviment, que en principi li permetria tornar a ser proposat com a candidat pel Rei, aquesta vegada amb molt més aspecte d'èxit.