SESSIÓ D'INVESTIDURA

Rivera acusa Rajoy de posar "en escac" el Rei

El líder de C's critica que el PP voti "amb els que volen trencar Espanya" i Podem

El president de ciutadans, Albert Rivera, acusa Rajoy d’haver posat en escac la figura del Rei. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha tornat aquest divendres a apel·lar a l'esperit de la Transició, a la necessitat de "refer el projecte comú" i de "fer reformes per no trencar Espanya". No obstant, no ho ha posat fàcil al PP o Podem perquè "deixin de destruir" i, amb la seva abstenció, "deixin construir" al PSOE i C's el projecte de govern acordatgovern i amb què Pedro Sánchez s'ha sotmès a la investidura. El dirigent català ha reincidit en els seus atacs a Mariano Rajoy i Pablo Iglesias. I ha sigut especialment dur amb el líder del PP, malgrat que als conservadors els ha molestat que en la primera sessió del debat reclamés la jubilació del seu cap de files.

Aquest divendres Rivera ha acusat Rajoy d'"haver posat en escac el paper del Rei" quan ha declinat acudir a la investidura. Així mateix ha criticat que el PP votés en contra de Sánchez amb "els que volen trencar Espanya", com Bildu o ERC, partits als quals ha esmentat, o Podem. El parlamentari ha acusat Iglesias de voler fer un "govern de traca" en lloc d''a la valenciana' -en referència al pacte de PSOE i Compromís- amb la seva exigència de ministeris a Sánchez.

L'INCONFORMISTA

Notícies relacionades

Rivera ha aprofitat la sessió per presentar-se com l'"inconformista" que vol posar en marxa les 200 reformes acordades amb el PSOE, contra els que, com Rajoy, "no volen canvi i acció". "Li fa mandra llegir-les, però hi ha 200 reformes per canviar Espanya i no cinc, senyor Rajoy", ha dit, en referència als cinc pactes d'Estat que el president en funcions ha ofert per posar en marxa la gran coalició

Pel que fa a Iglesias, el líder de C's ha manifestat que "tant de bo" s'assemblés al partit comunista de la Transició, que va demanar "llibertat" i no ministeris.