Herzog (UPD) s'apunta a l'atur després de ser "acomiadat" pels votants el 20-D

El candidat a la presidència del Govern es va quedar fora del Congrés amb un 0,61% dels vots

 

  / EFE / SANTI DONAIRE

1
Es llegeix en minuts

El candidat d'UPD a la presidència del Govern, Andrés Herzog, s'ha apuntat aquest dilluns a les llistes de l'atur després de ser "acomiadat" pels votants en les eleccions del 20 desembre, segons ha reconegut ell mateix amb ironia.

En un missatge publicat al seu perfil de Facebook, Herzog ha anunciat que tenia cita per donar-se d'alta als serveis públics d'ocupació i ha afegit, en to de broma, que l'acomiadament li va ser notificat "mitjançant papereta en urna pels ciutadans". "Ja m'estic imaginant la conversa. ¿Última ocupació? Candidat a la presidència del Govern", diu rient.

Herzog, que va quedar fora del Congrés amb a penes un 0,61% dels vots, reconeix que el seu pas a la desocupació provocarà alegria "en algun despatx de l'última planta de certes torres". Lamenta, això sí, que no pugui ser present en la declaració de Luis Bárcenas per la destrucció dels discos durs "on hi havia la comptabilitat B del PP".

Notícies relacionades

No obstant, reconeix que tampoc es pot queixar perquè "amb 42 anys, i veient com està Espanya", és la primera vegada que està a l'atur i aprofita per criticar que per donar-se d'alta hagi d'anar a l'administració autonòmica, i per gestionar la prestació per desocupació a una altra. "Tot molt lògic. Això sí, si se t'acut dir que vols un únic sistema sanitari, social o educatiu, ets un fatxa. En fi, quina pena de país", denuncia.

En resposta als missatges d'ànim de molts internautes, Herzog ha donat les gràcies pel suport i ha negat que estigui deprimit. Al contrari, creu que els canvis també són moments de noves oportunitats i de disfrutar d'una agradable passejada d'"una finestreta a una altra". "M'estava en recordant ara de la coneguda pel·lícula 'Los lunes al sol', ha ha. Una abraçada a tots!", diu.