Rússia no vibra amb el futbol

Putin està més interessat en l'hoquei sobre gel i el patinatge artístic

1
Es llegeix en minuts
jcarmengol30892767 russian president vladimir putin  right  takes part in a mat180105192430

jcarmengol30892767 russian president vladimir putin right takes part in a mat180105192430 / Mikhail Klimentyev

Em permetran que en aquestes pàgines, sempre diligents a destacar les gestes i els èxits del Barça, pronunciï unes paraules que a molts lectors els sonaran a sacrilegi. Crec que el futbol –un esport que, segons el meu parer, es redueix a 22 jugadors en pantalons curts passant-se de forma parsimoniosa una pilota durant 90 minuts fins que, ocasionalment, algun aconsegueix introduir-la en una porteria– avorreix fins i tot les ovelles. Residir a Rússia, país que d’aquí no gaires mesos organitzarà la Copa del Món de futbol, m’ha permès materialitzar un somni que tenia des de ben petit: abstreure’m d’aquesta obsessió tan barcelonina, catalana i espanyola pel futbol. 

I és que, per més que el país es prepari per al Mundial estiuenc, a les latituds on visc, el meu distanciament de l’així anomenat esport rei és àmpliament compartit per un important sector de la ciutadania, incloent-hi l’inefable Vladímir Vladimírovitx Putin. El que desperta aquí passions són els esports hivernals: l’esquí de fons, el bob, el patinatge de velocitat, però sobretot el patinatge artístic i l’hoquei sobre gel.

Notícies relacionades

Perquè se’n facin una idea. Fa un parell d’anys, Putin, el factòtum del poder a Rússia, es va passar el seu 63è aniversari jugant a l’hoquei, integrat en una esquadra formada per antics jugadors professionals russos que havien militat a la NHL, la lliga professional que engloba equips dels Estats Units i el Canadà. Aquests van apallissar per 15-10 un altre equip format per alts funcionaris i fins i tot ministres del Govern, incloent-hi el titular de Defensa, Serguei Xoighu, i el director de la petrolera Rosneft i amic del líder del Kremlin, Arkadi Rotenberg.

No en tinguin dubte: cap improbable triomf del combinat rus en el Mundial igualarà la passió desfermada al país arran de la medalla d’or aconseguida per l’harmoniosa parella de patinatge artístic que formen Tatiana Voloixozar i Maxim Trenkov als Jocs de Sotxi del 2014.