COMPTE ENRERE PER A L'1-0

El núvol del referèndum

Tot està a punt per al combat cos a cos que és, en definitiva, el que es vol i es busca des del resultat de les eleccions del 2015

2
Es llegeix en minuts
jgblanco39255368 govern  bertran puigdemont junqueras170711110718

jgblanco39255368 govern bertran puigdemont junqueras170711110718

¿Han jugat alguna vegada a mirar els núvols en grup per trobar-hi semblances amb objectes o éssers del nostre entorn? Gairebé tothom ho ha fet alguna vegada amb idèntic resultat. El núvol és un, però acaben sortint-ne tantes semblances com parells d'ulls el radiografien. Així, on un hi veu un cavall, un altre hi veu un transatlàntic, un tercer l'església del seu barri i el quart, Neymar fent botifarra des de dalt de la torre Eiffel. 

Opinió exprés

De sobte, l'últim estiu

Jordi Mercader

Periodista.

Quan falta un mes i mig per a la data fixada per Carles Puigdemont Carles Puigdemont passa una cosa semblant amb el referèndum. Mentre que uns tenen clar que es votarà "com sempre", altres asseguren que no hi haurà urnes de cap de les maneres i que, a més, el primer d'octubre serà el dia en què el sobiranisme quedarà definitivament captiu i desarmat. Afegim-hi els que per més que mirin no hi guipen res de res i els de l'autoanomenada nova política, que cada vegada que aixequen el cap és per observar estrelles perquè els núvols els avorreixen. 

Les institucions catalanes estan a un pas de la rebel·lia i el Govern central diu tenir tot a punt per sufocar-la quan es produeixi

Només una certesa

Només hi ha una certesa: el núvol està dalt dels nostres caps i a punt de descarregar. Instaurada per l'Estat de manera informal la llei marcial que porta a declarar davant la Guàrdia Civil funcionaris i personal eventual quan encara no han fet res, i apuntalat el secretisme informatiu i un cert menyspreu per l'oposició en el Parlament de Catalunya, tot està a punt per al combat cos a cos que és, en definitiva, el que es vol i es busca d'ençà del resultat de les eleccions del 2015.

S'acaba l'estiu polític més curt de la història després de quinze dies distrets amb la turismofòbia i comptant ofegats a les platges. Totes les parts estan mobilitzades i preparades per al gran envit, tan inevitable com inajornable. Les institucions catalanes estan a un pas de la rebel·lia institucions catalanes i el Govern de l'Estat diu tenir-ho tot enllestit per sufocar-laGovern de l'Estat  tan bon punt es produeixi.

L'expressió d'un desig

Notícies relacionades

Sobre com aniran les coses finalment ni els mateixos protagonistes en tenen cap idea en aquests moments. Ni a Catalunya ni a la capital d'Espanya ningú està en condicions de predir absolutament res, i per això ja fa molts mesos que tot el que llegim i escoltem només pot ser interpretat com l'expressió d'un desig més que la descripció d'una realitat.

Escrivia Gilbert K. Chesterton, el conservador anglès amb més sentit de l'humor de la història, que "no hi ha regles d'arquitectura per a un castell als núvols". Però el temps de mirar amunt ja s'ha esgotat i ara tocarà provar quina de totes les construccions imaginades al cel és capaç de mantenir-se dreta clavada a terra. A punt d'esvair-se els núvols, està per començar la realitat.