PICABARALLA ENTRE SOCIS

La Generalitat acusa la CUP de "gesticular" i l'avisa que els seus "plantejaments ofensius" resten

"Volen castigar el conseller Vila perquè no els dona la butlla", assegura Rull

1
Es llegeix en minuts

És evident que les relacions entre el PDECat i la CUP no passen pel millor moment. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, n'ha donat una nova mostra aquest dilluns a l'acusar els anticapitalistes, en declaracions a Catalunya Ràdio, de "gesticular" i d'utilitzar "plantejaments ofensius" que, al seu parer, "acaben restant" suports a la independència.

Rull ha replicat d'aquesta manera a la campanya de la CUP per al referèndum de l'1-O, en què crida a "escombrar", entre altres, Artur Mas. "A altres els agrada gesticular, a nosaltres ens agrada fer i guanyar, i no ens distraurem davant plantejaments ofensius que acaben restant", ha assenyalat el titular de Territori.

Respecte a les declaracions d'Anna Gabriel instant el president Carles Puigdemont a destituir Santi Vila per impulsar la querella de la Generalitat contra Arran per les seves accions en contra del model turístic, Rull ha replicat que el conseller d'Empresa s'ha limitat a complir amb la seva "obligació". "La CUP espera butlla i vol castigar el conseller Vila perquè no els dona la butlla. Els actes vandàlics són vandàlics encara que defensin un principi legítim", ha afegit.

Notícies relacionades

Rull també ha censurat la cascada de declaracions dels anticapitalistes sobre detalls de l'1-O, com els detalls sobre la llei de transitorietat jurídica que va avançar, a principis d'agost, Benet Salellas o l'afirmació, aquest cap de setmana, de Mireia Vehí que el Govern ja té "urnes i cens". El dirigent del PDCat ha evitat confirmar cap dada i ha considerat que "l'important ara és anar per la via dels fets i poc per la via de les declaracions". "Estem aquí per fer i guanyar el referèndum. El que és necessari són actituds generoses, responsables i obertes", ha recalcat, en una clara pulla a la CUP.

La llei del referèndum

Per últim, Rull ha reiterat que el Govern té la intenció de convocar el referèndum de l'1-O encara que el Tribunal Constitucional suspengui la llei que encara ha d'aprovar el Parlament. L'admissió a tràmit d'aquest projecte de llei de Junts pel Sí i la CUP no figura a l'ordre del dia de la reunió de la Mesa del Parlament que tindrà lloc dimecres que ve, 16 d'agost. El titular de Territori ha assegurat que la Mesa explicarà els termes en què es gestionarà la norma per "no facilitar les coses a aquells que el que volen és parar i torpedinar" la consulta.