El plasma del tsar Trump

Es van equivocar els periodistes al no deixar amb l'insult a la boca Trump, el propòsit del qual és atemorir els garants del dret a la informació

1
Es llegeix en minuts

Trump s’encara amb Jim Acosta de la CNN en la primera roda de premsa en sis mesos. / periodico

Trump s’encara amb Jim Acosta de la CNN en la primera roda de premsa en sis mesos.
Trump respon a través de les xarxes sobre la polèmica amb Rússia.

/

64 dies després de guanyar les eleccions als EUA, Donald Trump ha celebrat la seva primera conferència de premsa. Però, per al president electe, atendre els mitjans de comunicació no implica sotmetre's a les seves preguntes. És ell qui pretén sotmetre els periodistes amb les seves sortides de to, les seves envestides i els seus menyspreus.

Fidel a l'estil atrabiliari que l'ha fet arribar a la presidència, Trump va carregar contra els que aviat seran els seus serveis d'intel·ligència i contra la premsa, negant la paraula al cronista de la CNN Jim Acosta perquè el seu mitjà havia descrit, sense divulgar-lo, el comprometedor dossier sobre els ocis i negocis del magnat a Rússia Rússia: 'You’re fake news' (Sou [un mitjà de] notícies falses). Sabia de què parlava: sense les falsedats viralitzades per Facebook potser no estaria a punt d'asseure's al Despatx Oval.

Trump no es va equivocar: sabia el que feia. Sí que va errar el periodista que va empunyar el micròfon després del veto a Acosta. I els seus companys, al no abandonar immediatament la sala de premsa, deixant Trump amb l'insult a la boca. Perquè el dret dels ciutadans a la informació, del qual el periodisme segueix sent solitari garant, no es defensa només formulant les preguntes necessàries; també posant en evidència els que les defugen mitjançant respostes falsàries o escudats rere un plasma.

L'OBSERVANÇA DE PUTIN

Notícies relacionades

L'icònic monitor rere el qual es va atrinxerar Mariano Rajoy per no retre comptes sobre les misèries del seu partit i del seu tresorer empetiteix el costat de la muralla plasmàtica que ha erigit aquest magnat sense escrúpols ara disfressat de líder mundial. Sota el perfil de Twitter des del qual ja ha començat a governarTwitter --atemorint periodistes, artistes, empreses i aliats dels EUA-- s'amaga l'espessa xarxa d'interessos econòmics i conspiracions que, amb l'ajuda de Vladímir Putin i sota la seva estricta observança, li han obert les portes de la Casa Blanca.

Que abandonin tota esperança els il·lusos confiats que l'assumpció del poder canviaria el tsar Trump. És ell qui es disposa a canviar el món. I per mal.