les estrenes de cine de la setmana

Jude Law: «M'ha agradat ser un bufó a 'Espías'»

3
Es llegeix en minuts
PAZ MATA / LOS ANGELES

Jude Law, carismàtic i camaleònic com pocs, es posa ara el vestit d'agent secret a Espías: una hilarant comèdia d'acció dirigida per Paul Feig en què comparteix fama amb l'action-hero Jason Statham i la reina de l'humor Melissa McCarthy. A la pel·lícula, que s'estrena avui, Law interpreta un superagent de la CIA en una divertida trama en què McCarthy, fabulosa, passa de ser una tranquil·la analista a espia d'empenta.

-¿Com va combinar el sofisticat món de l'espionatge amb l'humor? 

-Des del principi, Paul (Feig) va deixar molt clar quin seria el to de la pel·lícula: no es tractava de fer una paròdia del cine d'espionatge, sinó una cosa real. L'humor sorgeix de les situacions tan incongruents en què es posen els protagonistes de la història. En el meu cas, havia de pretendre conèixer aquest món tan sofisticat de l'espionatge i al mateix temps ser el bufó de la història, una cosa que m'ha encantat fer.

-¿Com va ser treballar amb una còmica com Melissa McCarthy?

-Ella és un fenomen i la raó principal per la qual vaig voler treballar en aquesta pel·lícula. Sóc un gran admirador seu. El que va ser més difícil del meu treball va ser mirar de seguir-la i estar a la seva altura posant sempre cara de pòquer. M'havia d'aguantar el riure fins al final de la presa per no arruïnar tot el seu treball.

-¿I què em diu de les escenes d'acció? 

-Van ser molt divertides. M'encanta fer aquesta mena de coses. M'agrada estar en bona forma física, practicar esports i menjar sa. Per això abans de començar el rodatge ja estava preparat per a això. De totes maneres, li he de dir que l'escena que obre la pel·lícula, per exemple, ens va costar deu dies filmar-la. Vaig fer malbé bastants pantalons (rialles).

-¿No va necessitar l'ajuda de Jason Statham?

-No, perquè les meves escenes les vaig filmar abans que arribés ell al rodatge. Així que ja era tard per rebre els seus savis consells. Els errors ja els havia comès (rialles).

-¿Havia somiat alguna vegada ser espia?

-Jo somiava ser moltes coses, astronauta, policia i espia, per descomptat. De petit volia ser de tot. Per això em vaig dedicar a aquesta professió, la d'actor, perquè em permet viure moltes experiències i també riure'm de mi mateix.

-¿Li agradaria canviar-se pel Jude Law de fa 20 anys, aquell que ocupava les portades de les revistes i era adorat per les dones de tot el món?

-No, prefereixo el d'ara. M'intriga aquell jove que vaig ser en un altre temps, ple d'entusiasme i ganes de menjar-se el món. Però em sento molt millor perquè compto amb el mateix entusiasme per fer coses, però hi he afegit experiència i una mica de saviesa.

-I una bona col·lecció de personatges. ¿N'hi queda algun per interpretar?

-Cap en especial, però segueixo tenint una gran curiositat per fer coses noves. La sort que tinc és que la meva professió i el món que l'envolta està evolucionant contínuament. Hi ha nous directors, molt joves, amb una visió extraordinària del cine, que posen moltes ganes en el que fan i que volen treballar amb mi. Estic desenvolupant molts projectes amb la meva companyia de producció, preparant pel·lícules amb joves directors i potser en el futur decidiré dirigir jo també.

Notícies relacionades

-Tinc entès que interpretarà un Papa i també entrarà en la llegenda del rei Artús. ¿Què ens pot explicar dels dos projectes?

-El primer és amb Paolo Sorrentino, un director pel qual sento una gran admiració. Es tracta de l'elecció d'un nou Papa. En aquest cas és un nord-americà, de 40 anys, que és elegit Papa i que comença la seva tasca amb una gran crisi d'identitat. Un home, en fi, amb idees molt extremes que vol canviar l'estructura del Vaticà. El segon projecte és amb Guy Ritchie: es tracta de fragmentar la llegenda del rei Artús en diverses entregues, començant per la seva arribada al tron. N'hi haurà una altra sobre Merlí i una altra sobre Lancelot. Jo interpreto Vortigern Pendragon, germà d'Uther, el pare d'Artús. Crec que Guy té una visió molt particular d'aquestes llegendes i sens dubte serà una versió molt refrescant i audaç.

Temes:

Cine Jude Law