EL GP DEL JAPÓ DE MOTOGP

'Maneki Neko', la mascota que va ajudar Márquez

El tricampió català va tornar a demanar a Shoei, la seva marca de cascos, que col·loqués al seu box de Motegi el gat que crida la sort

rozas40513103 motegi  jap n  12 octubre 2017 gato mascota de marc m rquez 171013065224

rozas40513103 motegi jap n 12 octubre 2017 gato mascota de marc m rquez 171013065224

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Marc Márquez aquests dies està més que inquiet, més que preocupat. La paraula seria trist. No li agrada gens l’ambient que es viu a Catalunya. «Aquesta situació», va comentar davant el micròfon de Catalunya Ràdio, «no beneficia ningú i només espero i desitjo que, a base de diàleg, puguem arreglar-ho tot com més aviat millor». Aleix Espargaró, molt actiu a Twitter i a qui encanta que l’anomenin el Piqué de les motos («encara que ell sí que és una estrella»), es buida dient el que pensa a les xarxes, encara que li ploguin bufetades. «Prefereixo anar-me’n a dormir amb el mòbil ple d’insults, que quedar-me sense dir el que penso».

Márquez, que va mostrar la seva inquietud per la situació que viu Catalunya, espera que tot s'arregli amb diàleg "com més aviat millor"

Márquez confia en l’extraordinària ratxa demostrada en les sis últimes carreres, de les quals n’ha guanyat quatre i ha sigut segon en una altra (a Anglaterra es va haver de retirar perquè se li va trencar el motor de l’Honda) per, una vegada a la pista, córrer amb alegria i determinació, que és el que l’ha convertit en el tricampió més precoç de la història.

L'amulet que li va entregar la seva marca de cascos

Per aconseguir la victòria, el podi o un resultat que l’acosti al títol, Márquez, supersticiós com tots els esportistes, li va demanar a Shoei, la seva marca japonesa de cascos, que no s’oblidés de portar-li per col·locar-lo al seu box el Maneki Neko (el gat que crida la sort, en japonès), el mateix que, l’any passat, per aquestes mateixes dates, el va ajudar a ser campió del món en un gran premi, en un circuit, en una carrera en què no pensava coronar-se «ni de bon tros ».

Notícies relacionades

Márquez tenia plans i possibilitats de ser campió en el triplet de l’any passat, però molt poques, gairebé cap, en la primera cita d’aquella gira, a Motegi (Japó). Però van caure les dues Yamaha oficials de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, i amb la seva victòria, al davant ¡quina casualitat! dels dos pilots que ara li discuteixen el ceptre, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati) i el català Maverick Viñales, llavors a Suzuki, Márquez es va convertir en tricampió.

«Aquell gatet em va donar sort i ja el torno a tenir al meu box, plantat, movent el bracet per tornar a cridar la sort. L’any passat semblava impossible, ¡és que era impossible!, ser campió aquí i ho vam ser. Així que ja torno a tenir el gat perquè ens acompanyi en la lluita», va assenyalar ahir el tricampió de MotoGP, que no tem, com Rossi i Lorenzo, la pluja «perquè hem sigut competitius en tota mena de circuits i situacions». 

Temes:

Marc Márquez