ALERTA TERRORISTA

Un paquet amb explosius obliga a evacuar un mercat nadalenc a Potsdam

L'incident fa recordar l'atemptat gihadista de fa un any a Berlín

zentauroepp41152326 police close the streets around a christmas market after a s171201174052

zentauroepp41152326 police close the streets around a christmas market after a s171201174052 / Julian Staehle

1
Es llegeix en minuts
Agències / Berlín

La policia alemanya ha evacuat aquest divendres un mercat nadalenc a la ciutat de Potsdam, a l'est d'Alemanya, a prop de Berlín, per la presència d'un objecte sospitós. Poc després fonts policials han confirmat que contenia explosius.

La zona afectada, amb un perímetre molt més ampli que el mercat, va quedar acordonada, mentre equips d'artificiers inspeccionaven l'objecte.

El diari Potsdamer Neueste Nachrichten ha assenyalat que es tracta d'un paquet de 50 cm per 40 cm que havia sigut entregat a una farmàcia pròxima al mercat.

El precedent

Els mercats de Nadal van obrir aquesta setmana a tot Alemanya amb reforçades mesures de seguretat després de l'atemptat gihadista de l'any passat a Berlín, en què van morir 12 persones atropellades per un camió. 

Notícies relacionades

El nombre d'agents de policia i guardes privats en aquestes instal·lacions s'ha multiplicat, així com la disposició de blocs de formigó i altres elements físics per impedir que puguin entrar al mercat vehicles pesants.

Entre els mercats oberts aquesta setmana hi ha el de la Breitscheidplatz, al centre de Berlín, on l'any passat el tunisià Anis Amri, un peticionari d'asil rebutjat, va cometre l'atemptat amb un camió robat. Des d'aleshores Alemanya es troba en un elevat estat d'alerta.