Bèlgica vincula l'agressió a diversos policies amb un "possible atemptat terrorista"

L'atac va tenir lloc al barri de Schaerbeek quan una patrulla va intentar identificar un sospitós

 

  / AP / OLIVIER MATTHYS

1
Es llegeix en minuts
SILVIA MARTINEZ / BRUSSEL·LES

La Fiscalia federal de Bèlgica té indicis que apunten que l'agressió contra diversos agents de la policia que ha tingut lloc aquest dimecres al migdia al barri de Schaerbeek de Brussel·les està vinculada amb un possible acte terrorista. Els dos agents haurien resultat ferits per arma blanca quan intentaven identificar un sospitós en una cèntrica avinguda d'aquest poblat barri de la capital.

El primer dels agents ha sigut ferit al coll, i el segon, a la regió abdominal, encara que la vida de cap dels dos corre perill, segons ha confirmat la portaveu de la policia Audrey Dereymacker. L'agressor, que hauria intentat fugir, hauria sigut finalment capturat no gaire lluny del lloc de l'agressió per un agent d'una altra patrulla, a qui hauria trencat el nas en el forcejament, segons la cadena RTBF, i que li hauria disparat finalment en una cama.

Notícies relacionades

L'agressor, que ha sigut hospitalitzat, encara que la seva vida tampoc corre perill, ha sigut identificat segons un comunicat emès per la fiscalia com a Hicham D., nascut el 26 d'abril de 1973 i de nacionalitat belga. Encara que es desconeix el motiu de l'agressió, ja que no s'hauria produït cap reivindicació durant l'atac, els indicis han portat la fiscalia a avançar que hi ha raons per pensar que es tracta d'un acte terrorista. “Els resultats provisionals de la investigació mostren que es tracta d'un possible atemptat terrorista”, ha anunciat la fiscalia a través d'un comunicat. Ara és el jutge antiterrorista responsable del cas qui ha de decidir si el manté en presó provisional.

DIVERSES ALERTES DE BOMBA

Aquest dimecres Brussel·les ha viscut a més diverses alertes de bomba. La primera, arran d'una trucada anònima, obligava al migdia a desallotjar l'edifici on té la seu la fiscalia de Brussel·les i l'estació del nord, així com a aturar el trànsit ferroviari. A l'estació de Midi també s'ha trobat un paquet sospitós. En els dos casos les alertes han sigut falses, encara que han generat endarreriments i pertorbacions en el trànsit de trens.