l'accident va causar 66 morts

Trobada la caixa negra de l'avió d'Egyptair sinistrat al Mediterrani

Els investigadors podran extreure les converses gravades a l'aparell

Trobada la caixa negra de l'avió d'Egyptair sinistrat al Mediterrani

EFE / KIVANC UCAN

1
Es llegeix en minuts

Els equips de recerca de l'avió d'Egyptair sinistrat al Mediterrani el 19 de maig d'aquest any han trobat aquest dijous la caixa negra de la cabina, ha informat el Ministeri egipci d'Aviació Civil en un comunicat.

En la nota, el departament governamental precisa que l'equip de recerca ha informat de la troballa de la caixa negra la Fiscalia General, que ha ordenat que de seguida sigui entregada a la comissió d'investigació de l'accident per examinar-la. D'aquesta manera, el comunicat afegeix que l'aparell arribarà aviat a la ciutat d'Alexandria (Egipte) per extreure'n les converses gravades.

La caixa negra ha sigut trobada pel vaixell 'John Lethbridge', de l'empresa francesa Deep Ocean Search, que ahir dimecres va identificar "diversos llocs" en què hi ha fragments de l'avió, segons ha informat el ministeri en una altra nota difosa les últimes hores.

Basant-se en aquestes localitzacions, l'equip de recerca i els investigadors a bord del vaixell dibuixaran "un mapa dels punts de distribució de restes", afegeix el comunicat.

Notícies relacionades

L'altra caixa negra continua desapareguda i els equips de recerca treballen a contrarellotge per recuperar-la, ja que, segons va anunciar l'equip d'experts aquesta setmana, totes dues deixaran d'emetre senyals el dia 24 de juny.

La informació a l'interior de la caixa negra trobada aquest dijous ajudarà a aclarir les causes de la tragèdia, en què van morir els 66 ocupants de l'aeronau que cobria la ruta París-el Caire