TRACTAMENT ALS 11 ANYS

Shiloh, filla de Brad Pitt i Angelina Jolie, comença a medicar-se per canviar de sexe

Les hormones que pren bloquegen la sexualització femenina del seu físic i l'orienta cap a una identitat de gènere masculí

35636828 59

35636828 59 / ROBYN BECK (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Shiloh va ser la primera filla biològica d'un dels matrimonis, ja extint, més cèlebres de Hollywood: Brad Pitt i Angelina Jolie. Shiloh Jolie-Pitt va néixer amb vulva, encara que ja des de molt petita va sentir que el seu sexe no es corresponia amb la seva identitat. Per això, als seus 11 anys i en ple inici de la pubertat, ha iniciat un tractament hormonal per bloquejar la sexualització femenina del seu físic i orientar-la cap a una identitat de gènere masculí.

Des de ben petita s'ha vestit com un nen, ha optat per tallats de cabells curts i en tot moment ha comptat amb el suport dels seus pares. Les informacions publicades per la mateixa agència no descarten que en un futur pròxim Shiloh se sotmeti a una intervenció quirúrgica per a un canvi de sexe genital.

PRIMERA FILLA BIOLÒGICA DELS JOLIE-PITT

Notícies relacionades

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt va ser la primera filla biològica dels llavors feliçment casats Brad i Angelina, a Namíbia, on els seus pares van reservar una planta sencera d'un hospital per allunyar-se de les càmeres dels 'paparazzis'. És la mitjana dels sis fills Jolie-Pitt: Maddox (14), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) i els bessons Vivienne i Knox (7), també fills biològics de la parella. Des de sempre ha tingut el suport públic dels seus pares pel que fa a la seva transsexualitat. És tan gran el compromís dels dos actors que Brad Pitt va confessar en el programa televisiu d'Oprah Winfrey el 2008 que des de sempre ha volgut que se li digués Peter John en comptes de Shiloh. Finalment, John ha sigut el nom elegit.

A Espanya, només el 15% de les persones transsexuals passen per aquest tipus d'operacions, segons un estudi de la Universitat de Màlaga. A nivell legal, si Shiloh tingués la nacionalitat espanyola per poder canviar el seu nom i el seu sexe en documents oficials com el DNI o el passaport hauria de ser major d'edat, presentar un informe mèdic o psicològic i fer dos anys que rep tractament.