Els menors transsexuals

Nenes amb penis i nens amb vulva

Som el que sentim que som, i punt. S'ha de combatre l'odi cap a la diversitat de gènere

2
Es llegeix en minuts
lpedragosa37504877 leonard beard170301210803

lpedragosa37504877 leonard beard170301210803

Benvolgut lector, m’agradaria plantejar-li un exercici. Imagini’s que se sent home, que vesteix com a home, que al seu document d’identitat figura que forma part del gènere masculí, que de sobte li diguessin que vostè és una dona, l’obliguessin a vestir com a dona i en tots els seus documents oficials figurés que pertany al gènere femení. ¿Què faria? O al contrari, imagini’s, apreciada lectora, que de sobte li diuen que vostè, que des que va néixer s’ha sentit dona, està equivocada, que en realitat és un home i s’ha de comportar com un home. ¡Seria un desesper!

  

 Així és com se senten moltes criatures que han nascut amb uns òrgans sexuals determinats però la seva identitat de gènere no es correspon amb la que la societat els atribueix, i els imposa. «Hi ha nenes amb penis i nens amb vulva», i ho tenen clar des de molt petits. L’associació de famílies de menors transsexuals Chrysallis ha trencat el silenci amb una campanya que porta precisament aquest lema, traient així a la llum una qüestió invisible i tabú: la dels menors transsexuals

    

Ningú té dret a imposar a un altre qui i com ha de ser o sentir-se. No obstant, des de la nostra més 'tendra' infància, i en funció del sexe que se’ns assigna al néixer, se’ns dicta un determinat gènere i uns rols que hi van associats. Si neixes amb penis has de ser i comportar-te com un home, si neixes amb vulva t’has de comportar com una dona. Així figurarà en la teva partida de naixement i al teu DNI. S’exclou la possibilitat que això pugui no ser així. 

  

 Segons la llei orgànica 3/2007, per poder canviar el teu nom i el teu sexe en aquests documents has de ser major d’edat, tenir nacionalitat espanyola, presentar un informe mèdic o psicològic i haver estat dos anys en tractament. ¿Què significa això? Es margina les criatures i les persones immigrants, els més vulnerables, i s’imposa una mirada patologitzant, tractant la transsexualitat com una malaltia. La campanya de Chrysallis, en canvi, trenca una llança en favor de la diversitat i la diferència. Som el que sentim que som, i punt.

  

 La resposta davant de tanta veritat no s’ha fet esperar. La caverna més reaccionària ha sortit en forma d’autocar de la Inquisició, finançat per l’organització ultracatòlica Hazte Oír (declarada, per cert, «associació d’utilitat pública» per l’anterior ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz), disposada a recórrer tot l’Estat predicant la següent consigna pintada al seu vehicle: Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho. Un discurs ple d’odi cap a la diversitat de gènere. Afortunadament, els han parat els peus i els han confiscat l’autobús en el seu recorregut per Madrid. Altres ciutats, com Barcelona o l’Hospitalet, han anunciat mesures similars. 

    

Notícies relacionades

No obstant, no oblidem totes aquelles criatures que pateixen en silenci víctimes de la transfòbia i l’odi. Queda moltíssima feina per fer