FESTA A L'HOTEL CONDES DE BARCELONA

Serrat i Sisa celebren els 80 anys del Boadas

Joan Manuel Serrat, ahir, en la festa del 80 aniversari de la cocteleria Boadas.

Joan Manuel Serrat, ahir, en la festa del 80 aniversari de la cocteleria Boadas. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
SERGIO SILVA
BARCELONA

Impecablement mudats, amb vestit negre, i lluint classe i elegància, els veterans bàrmans de la cocteleria Boadas, la més antiga de Barcelona, van celebrar ahir juntament amb els seus fidels clients el 80è aniversari de l'emblemàtic establiment. Pel gran saló de l'hotel Condes de Barcelona hi van passar figures del món de la cultura i representants de la societat barcelonina, entre ells Joan Manuel Serrat i Jaume Sisa, tots dos clients habituals de la cocteleria. «La matèria primera és excel·lent, i els operaris, fantàstics», va elogiar Serrat, que va qualificar la celebració de «festa d'amics».

Notícies relacionades

Miguel Boadas, català nascut a Cuba que havia treballat al mític Floridita de l'Havana, va inaugurar el local barceloní el 1913 a la cantonada del carrer de Tallers amb la Rambla. Ara és la seva filla, Maria Dolors Boadas, la que porta el negoci i la que va oferir ahir als convidats una barra lliure amb els combinats estrella del bar. Elaborats seguint la recepta original, els dry martini, els mojitos, els daiquiris i la resta de còctels de l'extensa carta es van servir acompanyats pels snacks típics de la casa. El que va triomfar més va ser el de caviar enfruitat de maduixa, yuzu, gerd, menta i violeta.

Conservant la seva decoració original al més pur estil anys 30, sembla que per la cocteleria Boadas no hi passi el temps. Potser és per la seva majestuosa barra de fusta, per la col·lecció de quadros que decoren les parets o per l'ambient familiar, el cert és que Boadas és un d'aquells establiments que han aconseguit mantenir la seva autenticitat.