Gavà se suma a l'Aturada Internacional Feminista del 8 de Març

Aquesta acció se suma a les que s'organitzaran de forma coordinada arreu del món per reivindicar els drets de les dones

aturadadonesgav

aturadadonesgav

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

L'Ajuntament de Gavà, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, s'ha sumat a l'Aturada Internacional Feminista, que s'ha convocat per al 8 de març i que es portarà a terme en més de 20 països.

A les 12 de demà, s'ha fet una parada simbòlica de 5 minuts per a "reivindicar els drets de les dones i denunciar les desigualtats laborals, salarials i socials així com la plaga de la violència masclista que durant aquest 2017 s'ha cobrat la vida de 16 dones", exposa el comunicat de l'Ajuntament.

 A part dels 5 minuts de silenci, s'ha fet la lectura del manifest de la Campanya on es parla de les diferents desigualtats existents encara avui dia al món. A més, es visibilitza dues imatges: una amb el logo de campanya i una segona amb el cartell del programa "Gavà és dona".

 Així mateix, a l'entrada de l'Ajuntament es pot veure l'exposició "Violència masclista, de què parlem?" On a través de diferents panells es donen dades sobre la repercussió que té aquesta violència i com repercuteix a la nostra societat.

JO ATUR

Aquesta iniciativa sorgeix des del moviment feminista arreu del món per denunciar la violència masclista, les desigualtats econòmiques i qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe.

L'aturada internacional de dones és un moviment promogut per diversos moviments feministes, creat l'octubre de 2016, com a resposta a la violència social, legal, política, moral i verbal que encara avui dia experimenten les dones.

Aquesta acció serà una més de la programació "Gavà és dona" que s'ha elaborat amb motiu del Dia Internacional de les Dones i que aquest any té com a eix temàtic la visibilización de dones de la societat de Gavà amb l'etiqueta #donesvisibles.

A l'acte central, que tindrà lloc el dia 8 de març a les 18:00 al parc de la Torre Lluc, es farà un reconeixement públic a dones vinculades al moviment veïnal i que han estat proposades per les associacions veïnals.

 A més, es farà un homenatge a dones històriques de Gavà amb la publicació d'un calendari on es visualitza la seva aportació a la ciutat. Es tracta de dones rellevants en diferents àmbits i diferents èpoques. El calendari es lliurarà entre les assistents al Sopar de Dones que tindrà lloc el divendres 10 al Restaurant Barbacoa Europa.

Notícies relacionades

 Per una altra banda, fins a finals de mes Gavà acollirà espais de reflexió, sensibilització, reivindicació i participació on a través de l'art, l'esport i el cine es posarà de manifest la necessitat de continuar treballant, des de tots els àmbits , per a assolir la igualtat efectiva entre dones i homes.

Més notícies de Gavà