26 D'ABRIL: DIA DE LA VISIBILITAT LÈSBICA

Orgull lèsbic davant la Mare de Déu de Montserrat

El col·lectiu juvenil Arran denuncia en un vídeo la "misogínia i lesbofòbia" de l'Església

lesbianesarranplay

lesbianesarranplay

2
Es llegeix en minuts

Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, ha publicat un vídeo on dues noies arriben al santuari de la Mare de Déu de Montserrat i es comencen a fer petons i a tocar-se apassionadament davant la imatge de la Moreneta. El vídeo, que s'ha penjat a la plataforma Youtube amb motiu d'aquest 26 d'abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica, es titula 'Les lesbianes també estimem, també follem!'. La iniciativa arriba just un dia abans que se celebri a Catalunya el dia de Montserrat, la seva patrona.

El col·lectiu ha informat en un comunicat que la gravació, que aquest migdia havien vist gairebé 200 persones, tenia com a objectiu "denunciar la misogínia i la lesbofòbia de l'Església".

CONTRA LA MORAL DE L'ESGLÉSIA

Per això, afirma Arran, ha volgut "atemptar contra la moral de l'Església" i "profanar els seus símbols sacres", en resposta "als seus constants atacs a la forma de ser i viure de les lesbianes".

Aquesta acció arriba gairebé un any després de la polèmica que va generar el cartell que va difondre el grup Endavant, en què mostrava un petó entre la Moreneta i la Mare de Déu dels Desemparats, la Geperudeta.

En el seu comunicat, Arran assegura que "cada dia reivindiquem orgulloses que som lesbianes i no ens fa gens de vergonya". L'entitat afirma que "ser lesbianes posa en dubte tot el sistema heteropatriarcal", per això proclamen que la seva "forma d'estimar i de follar també existeix".

"Estem cansades que es ridiculitzi la sexualitat lèsbica" i també que "s'amaguin les sexualitats femenines, en la seva diversitat" i que "hagin d'estar sempre subordinades al plaer dels homes".

CAPITALISME I HETEROSEXUALITAT

Segons Arran, el capitalisme necessita l'heterosexualitat per mantenir les dones submises, necessita el matrimoni i la monogàmia, així com la família nuclear "perquè [les dones] seguim carregant amb una infinita jornada laboral".

Notícies relacionades

"Combatrem la misogínia i la lesbofòbia d'institucions com l'Església, defensora d'una moral que ens amaga i ens qualifica de desviades, de malaltes i de voler destruir la família", continua la nota d'Arran, que justifica la seva acció de "profanació" davant la patrona catalana: "Profanarem els símbols [de l'Església] i tot el que representen les vegades que calgui".

CELEBRACIÓ A TWITTER

El Dia de la Visibilitat Lèsbica també ha sigut molt celebrat a Twitter, amb el 'hashtag' #26ALesbianasyVisibles. Als missatges d'usuaris anònims també s'hi han sumat els de diferents partits polítics i institucions: