A LA VENDA L'ESTIU QUE VE

Skunklock: el candau antirobatori de bicicletes que fa vomitar els lladres

L'invent, basat en les mofetes, llança un gas fètid quan algú intenta trencar-lo

Skunklock, el candau antirobatori de bicicletes que fa vomitar el possible lladre. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jove inventor nord-americà, Daniel Idzkowski, ha ideat un candau per a bicicletes que crida l'atenció perquè no ha buscat millores en la resistència de l'artefacte, sinó a fer fugir el possible lladre. El nou candau, que es diu Skunklock, llança un gas fètid que provoca el vòmit quan algú intenta desbloquejar-lo a la força. 

L'enginy està fet d'acer i fibra de carboni i els gasos que expulsa en cas de robatori provoquen nàusees horribles al 99% de les persones que s'hi han exposat a una distància menor de 60 centímetres.

A PROVA DE COPS

El sistema és segur, segons Idkowski, ja que el canó pestilent no sortirà del tub encara que el candau xoqui contra terra, per exemple.

'Skunk' significa "mofeta" en anglès, i, precisament, el nom té a veure amb l'olor fastigosa que deixa anar el Skunklock quan un lladre vol robar la bicicleta. El gas s'allibera quan l'amic de les coses dels altres ha tallat el 30% de l'estructura.

Algú, potser, podria pensar que el lladre podria tornar al lloc del crim en un segon intent de furt, quan el gas ja està expulsat. "Et vomites a sobre tota l'estona", diu l'inventor. "S'hauria de dutxar, canviar de roba i tornar per seguir tallant el que queda de candau" -explica- "No pots evitar els lladres al 100%, per això en diem un candau que espanta, no una solució".

'CROWDFUNDING'

L'invent ha recaptat gairebé 47.000 dòlars a la plataforma d'Indiegogo, des d'on s'ha donat a conèixer. Ja ha superat de llarg els diners necessaris perquè el projecte d'Idzkowski tiri endavant. La idea és poder començar a fer els enviaments del candau a partir del juny vinent. El preu estarà al voltant dels 100 euros.

Notícies relacionades

Tenint en compte que no a tot els països està acceptat l'enviament de productes amb capsaïcina (un component d'algunes versions de l'Skunklock), Idzkowski té previstes fórmules alternatives sense aquest pebre picant.

Anualment es roben 1,5 milions de bicicletes als Estats Units per mitjà d'eines professionals.