ESPECTACLE DE GOLS (2-4)

El City de Guardiola dona el cop a Nàpols

L'equip anglès passa a vuitens amb un gran triomf i el Sevilla bat l'Spartak

rpaniagua40779165 manchester city s spanish manager pep guardiola celebrates a171101234043

rpaniagua40779165 manchester city s spanish manager pep guardiola celebrates a171101234043 / FILIPPO MONTEFORTE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

60;Manchester City va donar la raó a Maurizio Sarri, el tècnic del Nàpols que va fer una elogiosa anàlisi de l’equip de Pep Guardiola abans del duel d’ahir a San Paolo. L’entrenador napolità va qualificar el seu rival com «el millor equip d’Europa entrenat pel millor del món». Tant el City com el Pep van ajudar a corroborar aquesta afirmació amb un excel·lent partit que va acabar emportant-se el líder de la Premier (2-4) contra el primer classificat del calcio.

Fa un parell de setmanes ja es va veure un notable duel a l’Etihad Stadium amb una brillant primera part del City, que es va avançar amb dos gols en el primer quart d’hora, però va acabar patint. El pols d’ahir va tornar a posar en relleu l’estil ofensiu de tots dos conjunts. En l’intercanvi de cops va triomfar novament la contundència d’un City letal que va saber sobreposar-se a la diana d’Insigne (m. 21). El punta va culminar una perfecta jugada col·lectiva. 

Un cop de cap d’Otamendi va posar l’empat després d’una centrada de Gundogan (m. 34). També per dalt hauria pogut arribar el segon gol anglès, però la rematada de Stones va topar en aquesta ocasió amb el travesser (m. 39). Just abans el central argentí havia tingut l’oportunitat de firmar l’1-2.

No va baixar la intensitat a la segona part. Stones va tenir més punteria que en el seu remat anterior i va avançar (m. 48) un City que es va aliar amb la fortuna en un xut d’Insigne que va repel·lir el travesser (m. 56). No va trigar gaire a arribar l’empat en un penal de Sané a Albiol que va transformar Jorginho (m. 62). Un cop establert l’equilibri i amb mitja hora per al final, s’esperava una allau ofensiva del Nàpols, fidel a aquell joc que l’ha portat a liderar la seva Lliga per davant de l’Inter i el Juventus. El City, que va saber aprofitar la valentia, ho sabia. 

Històric Agüero

El Kun Agüero va culminar un contraatac de manual (m. 69) per aconseguir el tercer i Sterling va acabar d'enfonsar al quadro italià en el temps afegit. El punta argentí (178 gols) va superar Eric Brook (177) com a màxim golejador històric del City.

L’elèctric duel va acabar amb 29 rematades (12 de locals i 17 del quadro de Pep). La victòria va col·locar el City a vuitens juntament amb el PSG, el Bayern i el Tottenham, mentre que el Nàpols es complica molt la vida. Necessita guanyar els dos partits que li queden i esperar l’ajuda del City en l’última jornada davant el Xakhtar. Si els ucraïnesos sumen un punt enviaran al carrer el líder d’Itàlia. 

El final de la quarta jornada ha ratificat el gran rendiment dels club anglesos a la Champions. Dos ja tenen assegurats els vuitens (City i Tottenham) i els tres restants estan en el bon camí. El Manchester United de Mourinho ho té gairebé fet, el Liverpool de Jurgen Klopp comanda el seu grup i el Chelsea d’Antonio Conte és optimista tot i la golejada soferta a Roma. Si derrota el Qarabaj en la pròxima jornada serà a vuitens. 

Banega, entonat

Notícies relacionades

Al Sánchez Pizjuán, mentrestant, el Sevilla va fer un pas important cap a la classificació amb el triomf davant l’Spartak de Moscou (2-1). Lenglet va obrir el marcador al rematar de cap un córner (m. 30) i Banega va posar el 2-0 amb un preciós xut (m. 60). El migcampista argentí va comandar amb mestria el bloc de Berizzo

Els russos van escurçar distàncies gràcies a Zé Luis, però els andalusos van saber patir per sumar tres punts vitals. El Sevilla depèn de si mateix per passar ronda. La primera oportunitat la tindrà el 21 de novembre. Si guanya al Liverpool a casa estarà en vuitens.