LA PORTERIA BLANC-I-BLAVA

El 'moment Pau López'

El meta periquito aprofita la lesió de Diego López després d'un any en blanc al Tottenham

rpaniagua39812205 espanyol s goalkeeper pau lopez  c  controls the ball during170826191554

rpaniagua39812205 espanyol s goalkeeper pau lopez c controls the ball during170826191554 / CRISTINA QUICLER

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua / Barcelona

Quadrar la porteria no ha sigut una empresa fàcil en els últims temps a l’Espanyol. El curs passat va arribar Diego López l’últim dia de mercat i en aquest estiu s’han anat movent peces fins a acabar amb Pau López i el meta gallec, que es va desvincular del Milan per firmar pel club blanc-i-blau fins al 2020. Lesionat l’exmadridista, el jove arquer de la Garrotxa disfruta del seu moment. 

  

Titular al Pizjuán, Pau va ser clau per treure un punt amb les seves notables intervencions. Avui repetirà a Cornellà davant el Leganés mentre Diego ultima la recuperació. La seva tornada podria ser en el derbi del 9 de setembre. La temporada passada (va ser tercer en el trofeu Zamora només per darrere d’Oblak i Ter Stegen) i la confiança total de Quique Sánchez Flores el situen per davant del meta català, que acaba contracte el 2018.

    

El pla de l’Espanyol és oferir la renovació i millora de contracte al gironí al setembre. «Es veurà amb el temps. La seva decisió de l’any passat va ser molt particular i personal. Jo li vaig donar la meva opinió i ell va decidir. Crec que el noi ara és feliç. Ha d’estar a l’Espanyol, té molt nivell», va dir ahir el tècnic. El 2016, després del fitxatge de Roberto, pel qual es van pagar tres milions a l’Olympia­cos, Pau va decidir anar cedit al Tottenham de Mauricio Pochettino i Toni Jiménez. No li va anar bé. No va jugar cap partit oficial i només va debutar en un amistós al maig. El Brighton ara està interessat a fitxar-lo. 

Europeu sub-21 i casament

El marc blanc-i-blau ha estat a l’expectativa durant l’estiu. El club tenia emparaulat Gorka Iraizoz, que va acabar al Girona. Andrés Prieto se’n va anar al Màlaga i l’espera es va mantenir fins que Roberto també va marxar a La Rosaleda. Aquesta situació va deixar Pau, de 22 anys, i Diego, de 35, com a duo final, ja que el Tottenham no va exercir l’opció de compra de set milions. Només en va oferir dos. 

Notícies relacionades

    

El meta català va jugar l’Europeu sub-21 amb la selecció, es va casar amb la seva parella Andrea i va tenir una setmana de vacances abans d’iniciar la pretemporada amb els periquitos. «Jo vull seguir aquí i jugar cada partit, cada setmana. És l’equip de la meva vida, casa meva», diu Pau, protagonista d’una trepitjada a Messi i una altra a Suárez en els derbis de la Copa i la Lliga de la temporada 2015-16.