L'Espanyol arrenca un empat a Sevilla (1-1)

Un gol de Leo Baptistao li dona un punt al Sánchez Pizjuán a l'equip de Sánchez Flores

jcarmengol39743594 espanyol s brazilian forward leo baptistao top r celebrate170819232315 / CRISTINA QUICLER

jcarmengol39743594 espanyol s brazilian forward leo baptistao  top r  celebrate170819232315
jcarmengol39743417 sevilla s players celebrates after scoring during the spanis170819230113
jcarmengol39742711 gra419  sevilla  19 08 2017   el ram n s nchez pizju n se il170819230122

/

3
Jordi Tió / Barcelona

L’Espanyol va aconseguir un treballat punt en el complicat debut a la Lliga contra el Sevilla. Un empat meritori que es va veure acompanyat per una bona primera part dels blanc-i-blaus, entelada, no obstant, per un mal segon període. El punt ha de servir per guanyar tranquil·litat i temps per seguir ajustant les peces d’un equip que segueix esperant alguns reforços més.

Un bunyol en el minut 27 va permetre al Sevilla avançar-se en el marcador. Perquè així es pot qualificar el fet que en ple segle XXI, amb l’alta tecnologia implantada en les grans lligues europees, entre elles l’ull de falcó, a Espanya encara es vagi a ull nu per determinar si la pilota ha sobrepassat o no la línia de gol. I això, una vegada més, és el que va passar al Sánchez Pizjuán. Nolito va llançar un córner, Lenglet va rematar a boca de canó i Pau va aconseguir atrapar la pilota després que toqués al pal sobre la mateixa línia. ¿Va entrar del tot? És impossible saber-ho ni tan sols veient 100 vegades la imatge repetida per televisió.

DECISIÓ DEL JUTGE DE LÍNIA

No obstant, el jutge de línia sí que ho va tenir clar, encara que estava a més de 30 metres i el mateix Pau li tapava la pilota. Els jugadors i Quique Sánchez van protestar però no hi va haver manera de desfer l’embolic, que és el que sembla que més li agrada a la federació espanyola en lloc de posar els mitjans per evitar polèmiques absurdes en plena era tecnològica.

El gol va deixar tocat un Espanyol que va començar amb vigor i fent por a un Sevilla que va jugar amb alguns suplents pel compromís de Champions. Als tres minuts, David Soria va evitar el gol de Baptistao, interceptant el seu xut dues vegades, però el meta es va lesionar a la mà i va haver de ser substituït per Rico. L’equip de Quique es defensava bé, col·locat amb ordre al camp, i arribava amb precisió i velocitat. Ho va fer en el minut 12, quan Gerard no va saber acabar dins de l’àrea una precisa assistència de Piatti, i també en el 21, quan Baptistao va tornar a crear problemes a Rico amb una gran rematada de cap.

JUGADA EN SOLITARI

Però a la tercera el brasiler, que es va buscar la vida sol per marcar un golàs, no va fallar. Va interceptar l’innocent llançament de falta de Ganso, va córrer com un posseït per escapar-se de tres rivals i va batre Rico amb un potent xut a mitja altura (1-1, m. 35). El gol va tornar a centrar el conjunt blanc-i-blau, al qual Pau havia salvat instants abans del 2-0, a l’interceptar amb una decisiva sortida un xut de Muriel després d’un error de Naldo en el rebuig, dels pocs errors del brasiler en la seva estrena.

La bona imatge que va deixar l’Espanyol en el primer temps es va diluir molt aviat a la represa i ja no es va tornar a veure. L’equip de Berizzo va pressionar i no va deixar respirar els blanc-i-blaus, que van patir especialment amb les fulminants arribades de Navas per la dreta, on Aaron va patir el que no està escrit amb les penetracions de l’extrem. Però un immens Pau i també la fortuna (Muriel va estavellar un xut creuat al pal) van evitar que el Sevilla acabés marcant el segon. L’expulsió de Banega (m. 84) va donar l’alleujament final a l’Espanyol.