Itàlia castiga durament Bèlgica (0-2)

Estrena victoriosa de l'equip italià amb gols de Giaccheribni i Pellè contra un rival decebedor

undefined34274545 italy s forward pelle  l  vies with belgium s midf160613230448

undefined34274545 italy s forward pelle l vies with belgium s midf160613230448 / VINCENZO PINTO

1
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

La targeta de presentació de la selecció italiana va tenir segell d’efectivitat màxima per abaixar els fums a Bèlgica. Un gol de Giaccherini en el primer llançament a porta italià, passada la mitja hora, i un contraatac culminat per Pellè en el temps afegit van permetre a Itàlia celebrar una estrena victoriosa a Lió contra un rival que no va fer honor al seu caixet i projecció.

Un equip, el dirigit pel discutit Wilmots, amb l’obligació de demostrar uns progressos que no va exhibir davant el rocós equip italià, que a partir del greixat bloc defensiu de la Juve va exhibir una efectivitat descomunal. En la primera ocasió que se li va presentar va impactar al mentó de la defensa belga, en la qual Ciman i sobretot Alderweireld es van deixar sorprendre per Giaccherini, que va entrar a l’esquena de l’excentral de l’Atlètic per rebre de Bonucci des del cercle central, controlar de forma exquisida amb l’esquerra i definir amb la dreta. Primera rematada entre els tres pals italiana i primer gol. Avantatge que molt poc després hauria pogut augmentar amb una gardela de Candreva que Courtois va treure a córner i sobretot amb un còmode cop de cap de Pellè, amb una rematada picada que va anar fora.

FALTA DE PROFUNDITAT

Notícies relacionades

Un panorama somiat per Conte i un malson per a Wilmots, decebut amb el rendiment del seu equip, sense la profunditat necessària per coronar amb gols un domini que amb prou feines va servir en el primer temps per assajar tres xuts llunyans després de tres rebutjos, dels quals només el primer, de Nainggolan, va obligar Buffon a esforçar-se.

Malgrat tot, Giaccherini va impedir que De Bruyne empatés poc abans del descans després d’una gran passada de Witsel. Va ser l’aparició més potable abans de l’intermedi del jugador del City, tan gris com Hazard. Després es va tornar a deixar veure aviat per llançar una contra que Itàlia va concedir inesperadament i Lukaku va desaprofitar. Després va ser Courtois qui va impedir que Pellè tornés a marcar. Ho va fer en el temps afegit amb una volea a passada de Candreva després que Origi i Fellaini desaprofitessin dues ocasions els dos cops que la defensa italiana va tornar a dubtar. 

Fitxa tècnica