DESPRÉS DEL TRIOMF CONTRA L'OSCA

L'entrenador del Girona abandona la roda de premsa al no poder expressar-se en català

Els periodistes d'Osca li van demanar que contestés en castellà a totes les preguntes, incloses les que li van formular mitjans catalans

L’entrenador del Girona, Raül Agné, abandona una roda de premsa al no poder-se expressar en català / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

L'important triomf del Girona davant l'Osca per 0-1 a la Lliga de futbol de segona divisió es va veure enfosquit dissabte per un incident protagonitzat per l'entrenador del conjunt gironí, Raül Agné, que va abandonar la roda de premsa posterior al partit al no poder expressar-se en català.

Notícies relacionades

Els fets van passar a la sala de premsa del club d'Osca quan un periodista va plantejar al tècnic del Girona una pregunta en català, i ell la va contestar també en català. Va ser llavors quan els periodistes aragonesos li van demanar que contestés totes les preguntes en castellà, i Agné va replicar que contestaria en l'idioma en què li formulessin la pregunta. Davant el malestar d'aquests periodistes, l'entrenador va decidir aixecar-se i anar-se'n, no sense abans preguntar-los: "Si fos anglès, ¿podria parlar en anglès?".

El mal sabor de l'incident Agné el va compensar amb el triomf del seu equip, que va trencar la bona ratxa de l'Osca i es va emportar els tres punts amb un gol a les acaballes del partit, en què els gironins van estar més encertats en la segona meitat davant un conjunt local que no va merèixer perdre. La victòria li permet al Girona somiar amb una plaça alsplay-off d'ascens a Primera Divisió.