Balanç

Albert Comellas (PDeCAT): "Hem de guanyar la guerra a l'atur a Esplugues per evitar que la precarietat laboral ens robi el futur"

El cap de llista de CiU destaca els avanços en política social i econòmica de l'Ajuntament

Assegura que el nou centre comercial inclòs al Pla Porta Barcelona serà una font d'ocupació de qualitat

comellas

comellas

4
Es llegeix en minuts
L.M. / ESPLUGUES

Albert Comellas, cap de llista de CiU a les municipals del 2015 i portaveu adjunt del PDeCAT a Esplugues, fa balanç dels dos primers anys de govern en coalició amb el PSC, en el qual destaca el bon treball que s'està realitzant al municipi i el compliment del programa electoral i l'acord de govern entre els dos partits.

Entre els punts reflectits en aquests dos documents, Comellas en destaca dos de política social. El primer, la involucració de l'Ajuntament en el programa d'aliments frescos per a famílies necessitades. “Aquesta acció havia sigut rebutjada per l'anterior equip de govern en el mandat 2007-2011 quan la vam proposar”, recorda el portaveu del PDeCAT.

La segona fita és “haver aconseguit que es regulin d'una manera clara i estable les ajudes directes d'emergència que atorguem gairebé cada divendres a la junta de govern local. Aquestes ajudes són de 6.000 euros i crèiem que verdaderament calia una regulació normativa per cobrir tots els casos i les quantitats atorgades, que per fi ja tenim”, remarca Comellas.

Reanimar el comerç local

Comellas continua recordant que “durant aquests dos anys com a regidor d'empresa i ocupació, no només hem aprovat la llicència del centre comercial del Pla Porta Barcelona –antic Caufec-, com prevèiem en el nostre programa electoral, sinó que ho hem fet amb un augment addicional de les seves dimensions i posant les bases perquè sigui una font d'ocupació de qualitat”. I destaca que ara és feina de tots aprofitar aquest pol d'atracció per “reanimar el nostre comerç local buscant complementarietats” juntament amb el nou Consell del Comerç d’Esplugues.

“És tasca dels polítics, de la patronal i dels agents socials fer i guanyar la guerra a l'atur per evitar que la precarietat laboral ens robi el futur en termes d'oportunitats de millora personal i col·lectiva”. Les xifres de l'atur, assegura, “milloren, però en part a causa d'una contractació del nombre de demandants. Si ens fixem en el tipus de contracte, la situació no és bona, sinó preocupant”.

Per això a Esplugues “mirem de potenciar la indústria ja existent. És una cosa que hem perseguit fins i tot des de l'oposició, donant suport als pressupostos del PSC a canvi d'inversions en els nostres polígons industrials”. Treball que culminen ara des del mateix govern, posant en marxa el Consell de la Indústria i els Serveis i “ajudant a desenvolupar el seu potencial”. “Perquè, com va denunciar l'empresari César Molins en una cèlebre conferència a La Baronda, malgrat que a la indústria encara se li aplica el reglament franquista ‘d'activitats nocives i perilloses’, quan en realitat és generalment font de treball de qualitat per a tot el ventall de perfils de professionals. I Esplugues és rica en empreses industrials de diferents àmbits i amb llarga tradició, i treballarem per cuidar-les millor”.

D'altra banda, Comellas subratlla també l'aprovació del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, compromís electoral de la llavors CiU. “El seu desplegament serà un exemple de lluita contra el canvi climàtic a través de la millora de les infraestructures del transport col·lectiu”, remarca.

Transparència dels partits i bon govern

En aquest apartat Comellas se centra especialment en els comptes del seu partit i, parafrasejant el diputat del Partit Demòcrata, Carles Campuzano, assegura que “fins ara el marc legal no ha sigut capaç d'evitar les pràctiques corruptes que han aflorat en els darrers anys i que han merescut el rebuig penal i social. Des d'aquest punt de vista, s'haurien de tenir en compte els criteris següents: publicació dels ingressos i les despeses que conformen el pressupost del partit i auditories externes independents, que també s'haurien de fer públiques”.

A Esplugues, assegura Comellas, “ho fem com ell suggereix i publiquem l'extracte íntegre del compte bancari del grup municipal, afegint les donacions que els regidors hem fet”. Afegeix que “hem seguit al peu de la lletra el reglament que des de la regidoria de Bon Govern i Transparència hem aprovat per evitar cap càrrec il·legal a l'aportació mensual de diners públics de 1.410 euros perquè estan destinats només al funcionament del grup municipal”.

Entre les despeses autoritzades hi ha el lloguer i les despeses del local, l'assessoria, formació, conferències i xerrades al local, dietes i butlletins de comunicació. “Les despeses electorals han anat a càrrec dels regidors i estan reflectides a l'extracte, a part de les que fem directament al compte corrent del Partit Demòcrata", assegura Comellas.

El portaveu del PDeCAT destaca, a més, el paper del nou Consell de la Transparència i Bon Govern. “Haurà de vetllar especialment per una matèria en la qual Catalunya i Espanya es distingeixen de nou negativament respecte als països europeus en els quals ens voldríem reflectir, i és en el tractament dels alertadors de presumptes casos de corrupció”, explica Comellas.

Notícies relacionades

Recorda també que “els funcionaris i els càrrecs electes estem obligats a denunciar els delictes de temptatives i de consumació de malversació de cabals públics de què siguem testimoni i si no quedaríem inhabilitats per encobriment”. No obstant això, “com va quedar demostrat en el reportatge ‘Les clavegueres de l'interior’, a vegades ‘el sistema és tan corrupte que expulsarà els honestos’. El treball és, llavors, nostre per aconseguir que a Esplugues no sigui així mai”, conclou Comellas.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

PDECat Atur